100 ιαματικές πηγές για ποσιθεραπεία - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

100 ιαματικές πηγές για ποσιθεραπεία

Σε κείμενο για τον ιαματικό τουρισμό και τις ιαματικές πηγές διάβασα ότι στην Κρήτη βρίσκονται 100 ιαματικές πηγές για ποσιθεραπεία.



Επειδή έχουμε συνδέσει τις ιαματικές πηγές με λουτροθεραπεία, διερωτήθηκα… πού υπάρχουν αυτές οι πηγές στην Κρήτη;… τι είναι αυτή η ποσιθεραπεία;… και γιατί μπορεί να αποτελέσουν άλλη μια μορφή εναλλακτικού τουρισμού στο νησί μας;
Ποσιθεραπεία είναι να πίνουμε νερό από συγκεκριμένες πηγές το οποίο μας βοηθά κυρίως για τα νοσήματα των χοληφόρων οδών και της χοληδόχου κύστης, καθώς και για τα προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος. Είναι μια θεραπεία με συγκεκριμένη διάρκεια και κανόνες όσον αφορά την ποσότητα του νερού που πρέπει να πίνουμε ημερησίως, αλλά και τον τρόπο που το πίνουμε.


 Πολλές φορές, περπατώντας με τον Ορειβατικό Σύλλογο συναντάμε πηγές και, αυτοί που γνωρίζουν, μας λένε ότι αυτό το νερό είναι χωνευτικό ή ότι κάνει καλό στα νεφρά. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αυτοί που κάνουν ποσιθεραπεία πίνουν 250 ml έως 1 λίτρο νερού την ημέρα, ότι η καλύτερη ώρα είναι το πρωί πριν φάμε και το νερό το πίνουμε είτε όρθιοι δίπλα στην πηγή είτε περπατώντας στο περιβάλλον της πηγής και έτσι συνδυάζεται με τη χαλάρωση και τη γαλήνη που προσφέρει το τοπίο.
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΛΩΝΤΖΑΣ

Post Top Ad

.............