Το πρόγραμμα “Καλωσόρισες" για το αγέννητο παιδί - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Το πρόγραμμα “Καλωσόρισες" για το αγέννητο παιδί


Το πρόγραμμα “Καλωσόρισες" είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης του παιδιού που πρόκειται να γεννηθεί. 
Στόχος του είναι να ανοίξει παράθυρα στα πιο όμορφα κομμάτια της γήινης ζωής του και να του επιτρέψει να πάρει πριν ακόμα γεννηθεί αποφάσεις που θα τον οδηγήσουν να έχει μια δημιουργική συμμετοχή στην εξέλιξη της ζωής μας στο σύμπαν. 
Ταυτόχρονα, είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τα έγκυα ζευγάρια, καθώς οι γονείς έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν με το αγέννητο παιδί τους, να δημιουργήσουν μια σχέση αγάπης και να ξεκινήσουν να γνωρίζουν τον κόσμο στο παιδί και μαζί του.
Το πρόγραμμα προγεννητικής φροντίδας “Καλωσόρισες” έρχεται να ανταποκριθεί στην ανάγκη ενός συστηματοποιημένου προγράμματος πρόληψης σωματικής και ψυχικής υγείας για τον κάθε άνθρωπο που γεννιέται στην ζωή.
Πέρασαν σχεδόν 100 χρόνια από τότε οι σκαπανείς στον χώρο της προγεννητικής ψυχολογίας μίλησαν για την σημασία της εγκυμοσύνης, της γέννας και των πρώτων χρόνων μετά, στην αρμονική ανάπτυξη του παιδιού μέχρι του ενήλικα που θα γίνει.
Από τότε μέχρι σήμερα, πολλές έρευνες στο χώρο των προγεννητικών επιστημών -και όχι μόνο- έχουν έρθει να εξηγήσουν επιστημονικά και να στηρίξουν αυτές τις θέσεις.



Το πρόγραμμα “Καλωσόρισες” παίρνει υπόψη του όλη την επιστημονική πληροφόρηση στον χώρο των προγεννητικών επιστημών, τη συνδυάζει με την πολυετή εμπειρία της εμπνεύστριάς της, Όλγας Γκουνή, και προσφέρει τη γνώση και την εμπειρία που υποστηρίζει το παιδί που κυοφορείται και πρόκειται να γεννηθεί, έτσι ώστε να έχει το καλύτερο δυνατόν ξεκίνημα. 
Η καινοτομία του βρίσκεται στο γεγονός ότι απευθύνεται στο παιδί που κυοφορείται και όχι μόνο στο έγκυο ζευγάρι. 
Βεβαίως, το παιδί που κυοφορείται και η μητέρα αποτελούν μια ενότητα και καθώς απευθυνόμαστε στο παιδί, η μητέρα και ο πατέρας ωφελείται επίσης. 
Η φροντίδα του παιδιού προγεννητικά περνάει μέσα από την φροντίδα του εγκύου ζευγαριού. Στην πραγματικότητα, όλο το σύμπαν συμμετέχει στην δημιουργία μιας νέας ζωής και κάθε στιγμή συν-δημιουργεί μαζί με τους γονείς. Η κατανόηση αυτής της αλληλεπίδρασης σε βάθος -πράγμα που κάθε μέρα κερδίζει έδαφος- σύντομα θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε και διδάσκουμε τα παιδιά μας στο μέλλον, τον τρόπο με τον οποίο δομείται το σύστημα υγείας μας, τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε και ζούμε την ζωή μας.

🌀 ΑΠΟ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟ «ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕΣ»
Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για ομαδική εργασία εγκύων ζευγαριών (μητέρες και πατέρες που το επιθυμούν). Στηρίζεται στην χρήση των Καλών Τεχνών προκειμένου να δημιουργήσει μια άλλη τοποθέτηση όλων των παρόντων στην ίδια μας την ζωή.
Μερικές μόνο από τις ενότητες είναι ενδεικτικά:

🌸 H ερώτηση της ημέρας
🌸 H έμπνευση της ημέρας
🌸 Επανασχεδιασμός
🌸 Οι ιστορίες που άκουσα
🌸 Έτσι με βλέπω
🌸 Μωρο...κουβέντες
🌸 H ώρα της ευχής
🌸 Ύμνος στο σώμα μου
🌸 Μια ιστορία θα σας πω
🌸 Ας διαβάσουμε μαζί
🌸 Λίγη επιστήμη παρακαλώ
🌸 Νοητική γυμναστική
🌸 Το τραγούδι μας
🌸 Παράθυρο στον κόσμο
🌸 Οραματισμός & χαλάρωση
🌸 Μοιραζόμαστε τον πλανήτη
🌸 .... και πολλά πολλά ακόμα!




🌀 ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ
1 συνάντηση 1μισης ώρας, κάθε εβδομάδα, για 40 συνολικά εβδομάδες, για ολόκληρη την περίοδο της κύησης από την σύλληψη μέχρι τη γέννα.
Μια έγκυος μητέρα ή πατέρας μπορεί να έλθει οποιαδήποτε στιγμή στην ομάδα, καιως κάθε συνάντηση είναι αυτόνομη και αυτοτελής.

🌀 ΜΕΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ
Κάθε Δευτέρα, 18:30-20:00
(Δυνατότητα να αλλάξει μετά από κοινή, ομόφωνη απόφαση από τα μέλη της ομάδας)

🌀 ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Οι συναντήσεις μας θα γίνονται στο "ΧΩΡΑφΙ - Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας και Παραστατικών Τεχνών". 
📍Κονδυλάκη 10, Ρέθυμνο
Η τοποθεσία στο googlemaps:

🌀 ΚΟΣΤΟΣ
15 ευρώ (πλέον ΦΠΑ)/συνάντηση
Το κόστος αφορά στην έγκυο συμπεριλαμβανομένου του πατέρα εάν θέλει να παρακολουθήσει και αυτός (συστήνεται θερμά!)

🌀 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
-με mail στο eli.pca@gmail.com 
-με μήνυμα στη fb Σελίδα: ΧΩΡΑφΙ - Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας και Παραστατικών Τεχνών
-τηλεφωνικά στο 6974 762014

🌀 ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Όταν εμφανίζονται θέματα που χρειάζονται είτε περισσότερη φροντίδα ή και θεραπεία, αυτή γίνεται σε άλλο χρόνο και με άλλο πλαίσιο. 

🌀ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑΣ

Η Ελισσάβετ Κουτουξίδου εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας από το 2010. Έχει μεταπτυχιακό Δίπλωμα σπουδών και Master of Science στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική από το βρετανικό πανεπιστήμιο του Strathclyde. Παράλληλα εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε από την Gordon Hellas ως εκπαιδεύτρια της μεθόδου Αποτελεσματικού Γονέα, όπου και από τότε συντονίζει εργαστήρια Αποτελεσματικού Γονέα ή παρέχει ατομικά σε γονείς Υποστήριξη και Συμβουλευτική Γονέων. Ως Σύμβουλος Γονέων υποστηρίζει και καλλιεργεί τις αρχές του Attachment & Positive Parenting, καθώς και των προσεγγίσεων γονεϊκότητας που στηρίζονται στα αποτελέσματα των σύγχρονων ερευνών στη νευροβιολογία.
Η εκπαίδευση της συνεχίστηκε στη Συγκινησιακά Εστιασμένη Θεραπεία Ζεύγους (Emotionally Focused Couples Therapy) της Sue Johnson, και λίγο αργότερα, την εκπαίδευση της στο Θεραπευτικό Παιχνίδι για παιδιά από 4 εώς 12 ετών, όπου και ασκεί την πρακτική της.
Οι πιο πρόσφατες εκπαιδεύσεις της αφορούν στην Προγεννητική Ψυχολογία και στο Πρόγραμμα Αρχέγονης Προαγωγής Υγείας για το Αγέννητο Παιδί: "Καλωσόρισες" της κ. Όλγας Γκουνή και του εκπαιδευτικού οργανισμού Cosmoanelixis, και στην εκπαίδευση της ως Βοηθός Μητρότητας από τον Σύλλογο Βοηθών Μητρότητας Ελλάδος, με σκοπό να υποστηρίξει τις γυναίκες, τις οικογένειες και τα ζευγάρια που επιθυμούν να συλλάβουν, από την περίοδο πριν τη Σύλληψη και κατά τη διάρκεια της Εγκυμοσύνης, του Τοκετού, του Θηλασμού και της Λοχείας αλλά και στις περιπτώσεις Τραύματος ή/και Απώλειας-Πένθους, με την εκπαίδευση στη μέθοδο του Birth Story.
Επίσης, ως εκπαιδεύτρια γονέων στο Βρεφικό Μασάζ από το International Association of Infant Massage, υποστηρίζει και βοηθά τους νέους γονείς να καλλιεργήσουν ασφαλή συναισθηματικό δεσμό και να δημιουργήσουν απολαυστικό χρόνο και χαλάρωση με το βρέφος τους μέσω του αγγίγματος σεβασμού και αγάπης και των τεχνικών μασάζ.
Παράλληλα τα τελευταία 15 χρόνια εκπαιδεύτηκε σε διάφορα εναλλακτικά-συμπληρωματικά συστήματα σωματικών και ψυχοσωματικών μεθόδων όπως στη νεο-Κρανιοϊερή Εξισορρόπηση, στη Ροϊκότητα (Advanced), στα Ανθοϊάματα του Dr. Bach, στη διαδικασία Εστίασης Focusing, στο Mindfulness, στο Bowtech και σε διάφορες ενεργειακές τεχνικές. Παρακολουθεί αδιάλλειπτα σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν σε ποικίλες μεθόδους Ψυχοθεραπείας και Αυτογνωσίας, στην ολιστική θεώρηση του Ανθρώπου και στη Διατροφή. 
Το 2017 συνίδρυσε την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία "ΧΩΡΑφΙ - Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών" στο Ρέθυμνο, όπου και ανάλογα με τις μοναδικές ανάγκες, εμπειρίες, θέματα και αιτήματα κάθε ανθρώπου, συνδημιουργεί μαζί του το εξατομικευμένο, μοναδικό και κατάλληλο γι' αυτόν, θεραπευτικό μονοπάτι.

Post Top Ad

.............