Σημαντικές συναντήσεις με φορείς του Ηρακλείου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΕΟΥΔΑ και του Ναυτικού ομίλου Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Σημαντικές συναντήσεις με φορείς του Ηρακλείου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΕΟΥΔΑ και του Ναυτικού ομίλου Σητείας


Έρχεται το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αλιείας με φελλό 2018 το οποίο θα πραγματοποιηθεί απο 4 έως 8 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Μια μεγάλη διοργάνωση για την χώρα μας στην οποία θα δώσουν το παρόν οι καλύτεροι αθλητές της Ευρώπης όπως σε κάθε Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Με τη στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας και σε συνεργασία με την ΕΟΥΔΑ για ακόμα μια φορά δίνει δυναμικά το παρόν.
Η επιλογή του Ηρακλείου οφείλεται στο ότι διαθέτει τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και χώρους λιμενικών εγκαταστάσεων, καθώς αναμένεται να συμμετάσχουν αθλητές από 14 χώρες και πλέον.




Να αναφέρουμε επίσης ότι ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας προγραμματίζει κατά την διάρκεια του καλοκαιριού την λειτουργία των τμημάτων ανοικτής θαλάσσης, τριγώνου Laser Optimist, αθλητικής αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις και υποβρυχίου κυνηγίου κι ελεύθερης κατάδυσης.


Τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν ενδιαφέρουσες συναντήσεις με τον Περιφεριάρχη Κρήτης κύριος Σταύρος Αρναουτάκη, με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου κύριο Απόλλων Φιλιππή, και τον κεντρικό λιμενάρχη Ηρακλείου κύριο κύριο Ευθύμιο Δουβή. 



Κατά την επίσκεψη τους στο Ηράκλειο τα μέλη της αντιπροσωπίας επισκέφτηκαν και τις εγκαταστάσεις του Ράδιο Κρήτη.



Στόχος είναι μεταξύ άλλων η ενασχόληση, ερασιτεχνική και αγωνιστική, μικρών και μεγάλων, ντόπιων -αλλά και ανθρώπων που απολαμβάνουν τις διακοπές τους στην περιοχή- με την θάλασσα. Επίσης μέσα από τις δράσεις του Συλλόγου διαχρονικά η ανάδειξη αθλητών, αλλά και της περιοχής ως προορισμού εναλλακτικού θαλάσσιου τουρισμού.
Η επιμονή η υπομονή και η τέχνη τα βασικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου αθλήματος που παντρεύοντας τα καταφέρνεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ο Ναυτικός όμιλος Σητείας με τις δράσεις του προσπαθεί να ενώσει μικρούς και μεγάλους, στον δρόμο της θάλασσας που αν και δύσκολος για την Σητεία είναι ευκολότερος απο τον δρόμο της ασφάλτου.



Ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας δημιουργήθηκε το 1994 από μια ομάδα δραστήριων και δημιουργικών ανθρώπων που ήθελαν να προωθήσουν στην πόλη μας όχι μόνο τα αθλήματα που σχετίζονται με τη θάλασσα, αλλά και τις έννοιες του εθελοντισμού, της οικολογίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.


Έτσι εκτός από την αθλητική μας δραστηριότητα που τώρα πια έχει κύριο σκοπό την προώθηση του ναυταθλητισμού στα παιδιά, έχουμε και πολλές άλλες ασχολίες όπως η δημιουργία ναυαγοσωστικών σχολών, καθαρισμούς των ακτών και του λιμανιού, σεμιναρίων για ασφαλή ελεύθερη κατάδυση και γενικά καταβάλεται η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε η απόλαυση της θάλασσας να γίνεται με γνώση, σύνεση και σεβασμό.



Ο κύριος στόχος μας βέβαια είναι πάντα τα παιδιά. Πιστεύουμε πως έχουμε καθήκον να τους μεταβιβάσουμε την αγάπη μας για τη θάλασσα και να τα εφοδιάσουμε με τα απαραίτητα “εργαλεία” όχι μόνο για μια ασφαλή και διασκεδαστική δραστηριότητα του ελεύθερού τους χρόνου αλλά και για όλη τους τη ζωή. Η συνεργασία με τους συναθλητές τους, η ευγενής άμιλα, η ικανότητα γρήγορης λήψης αποφάσεων κάτω από πίεση, η ανάπτυξη οικολογικής συνείδησης, είναι μερικά μόνο από τα κέρδη που αποκομίζουν.

Η προσπάθεια που καταβάλουμε είναι μεγάλη, αλλά πιστεύουμε πως αξίζει τον κόπο, γι αυτό είμαστε αποφασισμένοι με τη βοήθεια όλων των Σητειακών να συνεχίσουμε.

Post Top Ad

.............