Περιγραφή
Γαριδούλες πεντανόστιμες εύκολα και γρήγορα για νηστεύοντες και μη!
Τι χρειαζόμαστε:
1 κιλό γαρίδες μικρές ή μεσαίες αποφλοιωμένες
1 κιλο ντοματίνια κομμένα στα 2 ή στα 4 (ή 4 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους)
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
4 μεγάλοι κρητικοί ντάκοι, κομμένοι σε κομμάτια
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
2 σφηνοπότηρα ούζο
λάδι
αλάτι
πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Χωρίζουμε τα υλικά σε 2 ή 3 δόσεις για να τα τηγανίσουμε σιγά- σιγά.
Για κάθε τηγανιά βάζουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο για 20 δευτερόλεπτα.
Κατεβάζουμε σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε τα ντοματίνια, τα αλατίζουμε και τα σοτάρουμε για 3'-4' μέχρι να βγάλουν υγρά ανακατεύοντας τα συνέχεια.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις ψήνουμε μέχρι να πιούν το νερό τους ανακατεύοντας συνεχώς περίπου 5'-10'.
Προσθέτουμε το ούζο και αλατοπιπερώνουμε.
Τέλος, μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε τον βασιλικό και τον ντάκο για να πιεί την υπόλοιπη σάλτσα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Άμα θέλετε στο τέλος μαζί με το ντάκο και το βασιλικό μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένη φέτα ή κομμένη σε κύβους. Συνοδεύεται με πατάτες τηγανιτές ή ψητές στο φούρνο. Και οπωσδήποτε με ροζέ κρασί οποιασδήποτε ποικιλίας. Καλή Όρεξη!!!
ΠΗΓΗ:http://www.sintagespareas.gr/