Καταδίκη φιλόζωου εθελοντή απο το πλημμελειοδικείο για περίθαλψη σκύλου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Καταδίκη φιλόζωου εθελοντή απο το πλημμελειοδικείο για περίθαλψη σκύλου


Με έκπληξη και οργή ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Μονομελούς Πλη/δικείου στις 22.2.18. με την οποία καταδικάστηκαν για κλοπή σκύλου , υπεξαίρεση και αποδοχή εγκλήματος δύο φιλόζωες εθελόντριες, που προσπάθησαν να σώσουν ένα εξαθλιωμένο σκύλο , ημίαιμο boxer , με πολλά δερματικά προβλήματα
και εμφανείς ενδείξεις της ασθένειας καλαζάρ (λεισμανίωση) ,που περιφερόταν επί μήνες στους δρόμους , εμφανώς καταπονημένο και ταλαιπωρημένο.


Το σκυλί δεν έφερε ηλεκτρονική σήμανση ενώ οι συνεχείς προσπάθειες των εθελοντριών να μάθουν αν έχει κηδεμόνα απέβησαν άκαρπες , αφου κανείς δεν ήξερε κάτι γι αυτό και έπραξαν αυτό που επίτασσε η λογική , η ηθική και η προστασία της δημόσιας υγείας .



Παράλληλα εμφανείς ήταν οι ενδείξεις , ότι το ζώο είχε γεννήσει πάρα πολλές φορές , συνέπεια της δεσποτείας του επί χρόνια και φυσικά άγνωστη η κατάληξη των νεογνών .

Αποφάσισαν να πάρουν το ζώο προκειμένου να το βοηθήσουν , να το περιθάλψουν και να πάψει να βασανίζεται .
Το μετέφεραν στο κυνοκομείο Ηρακλείου , όπου όντως διαγνώστηκε , ότι πάσχει απ την παραπάνω ζωοανθρωπονόσο .



Προκειμένου να μην ευθανατωθεί - το περιστατικό έλαβε χώρα το 2013 που ο νόμος δεν προέβλεπε περίθαλψη των λεισμανιακών ζώων - το πήραν , το μετέφεραν σε ιδιώτη κτηνίατρο για να γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και να καθοριστεί η θεραπεία του , αναλαμβάνοντας οι ίδιες το κόστος της θεραπείας
της νοσηλείας και την εν γένει φροντίδα του .

Όμως ξαφνικά εμφανίστηκε η ανεύθυνη κηδεμόνας του ζώου και απαίτησε την επιστροφή του για να συνεχίσει τον βασανισμό του ζώου καταθέτοντας μήνυση για κλοπή του .


Οι εθελόντριες πράττοντας ηθικά αρνήθηκαν και το ζώο έζησε για ενάμιση χρόνο , με αγάπη , φροντίδα και ασφάλεια μακριά από τους δρόμους , την καταπόνηση , την εγκατάλειψη και τις συνεχείς γέννες , ενώ παράλληλα προστατεύθηκε και η δημόσια υγεία . Στις 22.2.18 έγινε το δικαστήριο , όπου παρά την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας να αθωωθούν και την εξαιρετική αγόρευσή της , η Πρόεδρος του δικαστηρίου μέσα σε ένα κρεσέντο αφιλοζωίας και στήριξης της εγκληματικά ανεύθυνης στάσης του κηδεμόνα του σκύλου αποφάσισε την καταδίκη τους , ‘’πυροβολώντας’’ τον εθελοντισμό και την υποχρέωση που όλοι μας έχουμε να φροντίζουμε και προστατεύουμε βάναυσα κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα ζώα . Τέτοιες αποφάσεις βλάπτουν τον πολιτισμό μας , την δικαιοσύνη ,την ανθρωπιά μας και επιβραβεύουν τις εγκληματικά ανεύθυνες συμπεριφορές των κηδεμόνων ζώων , που ευθύνονται γι αυτή την άθλια εικόνα της χώρας μας σε σχέση με τα ζώα συντροφιάς . Βεβαίως και εφεσιβλήθη η απόφαση . 

Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

Post Top Ad

.............