Το νομικό status των ζώων στην Ελληνική Έννομη Τάξη - ένας πρακτικός οδηγός που συμβάλλει στην ενημέρωση των ένστολων πολιτών παρουσιάστηκε στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Το νομικό status των ζώων στην Ελληνική Έννομη Τάξη - ένας πρακτικός οδηγός που συμβάλλει στην ενημέρωση των ένστολων πολιτών παρουσιάστηκε στον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Συνάντηση με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, είχε ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου κ. Νικόλαος Χρυσάκης, μ΄ αφορμή το υπό έκδοση εγχειρίδιο του που αναμένεται να κυκλοφορήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με τον γενικό τίτλο : "Το Νομικό Status των ζώων στην Ελληνική Έννομη Τάξη".

Όπως έκανε γνωστό ο συγγραφέας του βιβλίου, το συγκεκριμένο πόνημα αναμένεται να διανεμηθεί δωρεάν σε όλες τις Αστυνομικές υπηρεσίες - επιπέδου αστυνομικού τμήματος και σταθμού, κατόπιν σχετικής έγκρισης του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου ν΄ αποσαφηνιστούν πλήρως σύμφωνα με την ισχύουσα νομολογιακή πρακτική και δικανική τεκμηρίωση, οι όποιες υφιστάμενες συγχύσεις ή ερμηνευτικές δυσχέρειες ταλανίζουν τους αστυνομικούς μας, σε περιπτώσεις εκδήλωσης παραβατικών συμπεριφορών κακοποίησης, παραμέλησης, έκθεσης ή άλλης βάναυσης συμπεριφοράς που στρέφεται σε βάρος όχι μόνο των ζώων συντροφιάς, αλλά όλων των ζώων, τα οποία προστατεύονται βάση της ισχύουσας νομοθεσίας.
Επιπροσθέτως - όπως έγινε γνωστό- δίνεται ιδαίτερη βαρύτητα στην ενημέρωση του ένστολου πολίτη, που αντιλαμβάνεται το κοινωνικό γίγνεσθαι και συμμετέχει ενεργά στην προστασία των δικαιωμάτων ανθρώπων και ζώων.
Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, χαρακτηρίζοντας ώς ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα την παραπάνω έκδοση, δήλωσε την στήριξη του δήμου στο υπό έκδοση βιβλίο, ενώ όπως ανέφερε η προστασία των ζώων είναι δείγμα ανθρωπιάς και πολιτισμού !
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τις δηλώσεις του : "οι δήμοι σήμερα,  έχουν βρεθεί αντιμέτωποι μ΄ ένα διογκούμενο πρόβλημα, το οποίο με τα πενιχρά κονδύλια που διαθέτουν, δεν δύναται νά ανταποκριθούν στις ανάγκες που καθημερινά ανακύπτουν.
Ωστόσο παρά τις αντιξοότητες, προσπαθούν ν΄αντιμετωπίσουν άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας οικονομικούς, ανθρώπινους πόρους αλλά και κάθε μέσο που μπορεί να συμβάλλει στην διαχείριση τους.

Post Top Ad

.............