Η τριών ημερών ταλαιπωρία ενός τουρίστα που έτυχε να αρρωστήσει στην Σητεία - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Η τριών ημερών ταλαιπωρία ενός τουρίστα που έτυχε να αρρωστήσει στην Σητεία

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Σητείας λίγο πολύ τα γνωρίζουν οι περισσότεροι.
Οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η κατάσταση του νοσοκομείου μετά από χρόνια υπολειτουργίας έχει  βελτιωθεί σημαντικά,  με την ενίσχυση τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και τεχνολογικό εξοπλισμό.
Με τις προσλήψεις που έχουν γίνει, τον τελευταίο καιρό  η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου καθώς και η χειρουργική λειτουργούν πλήρως και καλύπτονται όλες οι εφημερίες, ενώ αναμένεται η πρόσληψη ενός νευρολόγου.

Όμως όταν μιλάμε για ΥΓΕΙΑ ποτέ δεν είναι αρκετό το ΠΟΛΥ.

Άλλωστε έχουμε γράψει πολλές φορές ότι η Υγεία, η παιδεία, η μετακίνηση, και πολλά άλλα αυτονόητα ... για τους Σητειακούς είναι συνεχής αγώνας.



Η ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ένα Νοσοκομείο που υπολειτουργεί και φλερτάρει συχνά πυκνά με το κλείσιμο δημιουργεί άγχος, φόβο και δυσαρέσκεια στους ντόπιους αλλά και επισκέπτες της Σητείας ( που τον τελευταίο καιρό ανοίγουν την ομπρέλα του τουρισμού ) στο ενδεχόμενο σοβαρού ατυχήματος που θα οδηγήσει τον ασθενή στην πόλη του Αγίου Νικολάου. με ασθενοφόρα περασμένης τεχνολογίας , ή ακόμα καλύτερα φορτηγάκια.
Η ΕΔΕΑΚ Σητείας έχει παίξει αρκετές φορές καταλυτικό ρόλο ( όποτε της έχει ζητηθεί )
στην μεταφορά ασθενών απο περιοχές της επαρχίας στο Νοσοκομείο Σητείας ή και σε άλλα Νοσοκομεία της Κρήτης.
Νορβηγός φίλος της πόλης της Σητείας όπου και την επισκέπτεται 4 με 5 φορές τον χρόνο δυστύχησε... να χρειαστεί γιατρό δερματολόγο που είχε όμως κανονική άδεια.
Εύλογα αναρωτιέται ο κόσμος στο ενδεχόμενο της άδειας του προσωπικού ποιά είναι η λύση της αντικατάστασης, δεδομένου πάντα του δυναμικού προσωπικού που υπάρχει.

Η 2,5 ημερών ταλαιπωρία του συγκεκριμένου ασθενούς , τον ανάγκασε με ταξί να μεταφερθεί τελικά στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου όπου και περίμενε έως και το βράδυ της Δευτέρας να βρεί λύση στο πρόβλημα υγείας που του προέκυψε.
Διαγνώστει απο τα επείγοντα του Νοσοκομείου Σητείας με έκζεμα και έλλειψή δερματολόγου οδηγήθηκε μετά απο 2 ημέρες στο Νοσοκομείο του Αγίου Νικόλαου.
Απευθύνθηκε σε Φαρμακείο της πόλης της Σητείας όπου και του χορήγησαν αντιβιοτικό παυσίπονο.



Η διαφήμιση και η δυσφήμιση απέχουν πολύ κοντά και κρέμονται απο τις λεπτομέρειες.
Η επιλογή ενός ταξιδιού σε περιοχές που υπολειτουργούν φορείς και ιδρύματα και ένα παραπάνω υγείας, προκαλούν αντίστροφες αποφάσεις στον ερχομό του επισκέπτη.
Η Πολιτεία πρέπει να δεί περισσότερο ζεστά, και πιο Ανθρώπινα το θέμα της υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και να λάβει σοβαρά υπόψη τις γεωγραφικές συνθήκες του κάθε τόπου, δίνοντας κίνητρα στους Ανθρώπους του ιατρικού κλάδου, και βάζοντας το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη για την όσο πιο ολοκληρωμένη στελέχωση των ιδρυμάτων.

Μια ολόκληρη επαρχία ζεί με το άγχος της πιθανής ασθένειας ή ατυχήματος που θα αναγκάσει τον κόσμο, δημότη ή επισκέπτη να οδηγηθεί σε Νοσοκομεία των άλλων Νομών.
Οι κάτοικοι της επαρχίας Σητείας έχουν τα ίδια διακαιώματα με τους κατοίκους των υπολοίπων περιοχών της Κρήτης.

Έως πότε θα συμβάλουν οι πολίτες, σωματεία αλλά και ο σύλλογος φίλων Νοσοκομείου Σητείας με παράλληλες εκδηλώσεις όπου μέρος των κερδών τους θα πηγαίνει στον αναγκαίο πιθανόν εξοπλισμό που χρειάζεται το Ίδρυμα.

Α.Γ



Post Top Ad

.............