ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΦΡΕΣ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΦΡΕΣ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

Ο δεύτερος τόμος αφορά στην ιστορική πορεία των 96 οικογενειών του Φρε - Πώς προέκυψαν τα επώνυμά τους, αν ήταν ντόπιοι ή ήρθαν από κάποιες άλλες γωνιές της Πατρίδας μας, τους λόγους που τους οδήγησαν στο Φρε και κυρίως τις βιογραφίες των πιο αξιόλογων μελών της κάθε οικογένειας


Ο Α΄ Τόμος, που εκδόθηκε το 2012, περιέχει την ιστορία του χωριού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα και αναφέρεται στην πλούσια συμμετοχή των κατοίκων του στους αγώνες για την ανεξαρτησία της Κρήτης και στη συμμετοχή τους στα εθνικά δρώμενα. Ακόμη περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία για τους προέδρους, δασκάλους, ιερείς, που υπηρέτησαν το χωριό, ενώ γίνεται εκτενής αναφορά στις κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και  στα ήθη και στα έθιμα της Κρήτης. 


Ο Β΄ Τόμος,  με περισσή γλαφυρότητα, αφορά την ιστορική πορεία των 96 οικογενειών του Φρε. Πώς προέκυψαν τα επώνυμά τους, αν ήταν ντόπιοι ή ήρθαν από κάποιες άλλες γωνιές της Πατρίδας μας, τους λόγους που τους οδήγησαν στο Φρε και κυρίως τις βιογραφίες των πιο αξιόλογων μελών της κάθε οικογένειας. Ακόμη, τα γενεαλογικά δέντρα όλων των οικογενειών, τα οποία όμως, δεν συμπεριελήφθησαν στο βιβλίο για τεχνικούς λόγους. 







Post Top Ad

.............