“Κραυγή” αγωνίας από τους γονείς για την κακή κατάσταση του σχολικού λεωφορείου-Επιστολή διαμαρτυρίας στους αρμόδιους φορείς και απαίτηση για την άμεση αντικατάσταση του - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

“Κραυγή” αγωνίας από τους γονείς για την κακή κατάσταση του σχολικού λεωφορείου-Επιστολή διαμαρτυρίας στους αρμόδιους φορείς και απαίτηση για την άμεση αντικατάσταση του

Ανησυχία προκαλεί στους γονείς η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σχολικό λεωφορείο που εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Ανωγείων, τους οποίους μεταφέρει από τα γειτονικά χωριά προς το “Σταυράκειο”, αλλά και ακόμα τους μαθητές του Δημοτικού που το χρησιμοποιούν συχνά σε κοντινές εκδρομές τους γύρω από το χωριό ή προς τον Ψηλορείτη. Το παλαιωμένο λεωφορείο των ΚΤΕΛ που είναι πάνω από 20 ετών πρόκειται να αποσυρθεί σε ένα χρόνο (Τον Δεκέμβριο του 2019) αλλά οι γονείς ζητούν την άμεση απόσυρση του καθώς ζουν καθημερινά με τον φόβο κάποιου ατυχήματος! Μάλιστα πριν λίγες ημέρες έγινε συμβολικά διήμερη κατάληψη σε Γυμνάσιο και Λύκειο Ανωγείων για το μείζον αυτό θέμα, μετά και την πιο πρόσφατη βλάβη που παρουσίασε το όχημα με το σπάσιμο του συρματόσχοινου του γκαζιού.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων για το μείζον αυτό θέμα συνέταξε επιστολή διαμαρτυρίας την οποία και απέστειλε στην ΑΝΩΓΗ για να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι γονείς καθώς το θέμα αφορά όλες τις βαθμίδες της σχολικής εκπαίδευσης στα Ανώγεια. Η επιστολή που δημοσιεύουμε σήμερα κοινοποιήθηκε επίσης στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου κα Λιονή, τον Διευθυντή του ΚΤΕΛ Ρεθύμνου κ.Ηλία Μοσχάκη, τον διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου κ.Μαρκαντέ καθώς και στον Δήμαρχο Ανωγείων κ.Καλλέργη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ενημέρωση από το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου που ευαισθητοποιήθηκε άμεσα είναι ότι έγινε αναλυτικός τεχνικός έλεγχος στο λεωφορείο και βρέθηκε κατάλληλο για να συνεχίσει να βρίσκεται στους δρόμους. Το δεδομένο είναι όμως όπως και εμείς πιστεύουμε, ότι η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου Ανωγείων Ρεθύμνου, όσο και προς τα χωριά που πηγαίνει το λεωφορείο, τα Ζωνιανά, την Κράνα και τα Λιβάδια, παράλληλα με τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή τον χειμώνα, κρίνουν επιβεβλημένη την αντικατάσταση του παλαιωμένου οχήματος με κάποιο πιο σύγχρονο που θα διώξει αυτό το καθημερινό άγχος από τους γονείς, τους μαθητές και τους καθηγητές τους.
Η ΑΝΩΓΗ θα βρίσκεται κοντά στο θέμα αυτό και θα σας ενημερώσει για τυχόν εξελίξεις που ελπίζουμε να είναι άμεσες από τους αρμόδιους φορείς ώστε να προχωρήσει γρήγορα η αντικατάσταση του σχολικού λεωφορείου. Αναλυτικά διαβάστε παρακάτω την επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων:
Διαμαρτυρία Ανώγεια Νοέμβριος 2018
Κα Λιονή και Κε Ηλ. Μοσχάκη,
Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου και του Λυκείου Ανωγείων διαμαρτύρεται για τις συνθήκες λειτουργίας και ασφάλειας του σχολικού λεωφορείου. Καθημερινά μεταφέρει τους περίπου 100 μαθητές από τα γειτονικά χωριά ,Ζωνιανά, Κράνα και Λιβάδια στο σχολείο μας κάνοντας διπλό δρομολόγιο το πρωί αλλά και το μεσημέρι.
Το λεωφορείο μας με αριθμό ΜΙΝ 3720 βάση των επισήμων εγγράφων του πρόκειται να αποσυρθεί το Δεκέμβριο του 2019. Άρα μιλάμε για ένα λεωφορείο τουλάχιστον 25ετίας που σαφώς και θα εμφανίζει συχνά τεχνικά και λειτουργικά προβλήματα όπως πολύ καλά γνωρίζετε (σπάσιμο συρματόσχοινου γκαζιού, παρουσία καπνού κατά την λειτουργία του κλιματισμού, μη σωστή λειτουργία της πίσω πόρτας, είσοδος όμβριων υδάτων στο εσωτερικό και διαποτισμό των καθισμάτων). Έχουν ελέγχει από μέρος των ΚΤΕΛ και ευχαριστούμε για την ευαισθητοποίησης.
Παρόλα αυτά έχοντας υπόψη :
Την παλαιότητα του οχήματος
Τη συχνή παρουσίαση τεχνικών προβλημάτων το τελευταίο διάστημα και μετά από τους ελέγχους που του έχουν γίνει, έχοντας πιστοποιηθεί και βεβαιωθεί για την σωστή λειτουργία του.
Την ιδιαιτερότητα του οδικού επαρχιακού δικτύου καθώς και
Τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στις ορεινές περιοχές 5 από τους 9 μήνες της σχολικής χρονιάς (χαλαζοπτώσεις – χιονοπτώσεις) στην περιοχή του Μυλοποτάμου.
Αιτούμαστε την άμεση αντικατάσταση με άλλο νεότερο λεωφορείο ώστε να μεταφέρονται τα παιδιά μας με ασφάλεια στο σχολείο. Θέλουμε να εξαλειφθεί κάθε πιθανότητα να έχουμε άλλα μελλοντικά προβλήματα αλλά και την πιθανότητα να έχουμε ένα σοβαρό ατύχημα κατά την μεταφορά των παιδιών μας. Η αντικατάσταση θα μηδενίσει το αίσθημα της ανασφάλειας που έχει δημιουργηθεί στο σύνολο των γονέων των μεταφερόμενων μαθητών. Θα θέλαμε το αίτημα μας αυτό να εξεταστεί με ιδιαίτερη ευαισθησία και να πράξετε αναλόγως, ώστε τόσο η συνείδηση σας όσο και η δική μας να μας αφήνει να κοιμόμαστε ήσυχοι, ότι πράξαμε το καλύτερο δυνατό για τα παιδιά αυτά.
Με εκτίμηση,
Η πρόεδρος του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων
Γυμνασίου και Λυκείου Ανωγείων
Ανδρεαδάκη Αμαλία

Post Top Ad

.............