Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία Γδοχίων Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ενορία Γδοχίων Ιεράπετρας


Την Kυριακή 21 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού ΘεοτόκουΕνορίας Γδοχίων Ιεράπετρας, όπου στο τέλος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Κωνσταντίνου Τσαγκατάκη, πρώην Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Γδοχίων και για χρόνια Εκκλησιαστικού Συμβούλου του Ενοριακού Συμβουλίου. 
Στην oμιλία του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκεστην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, υπογραμμίζοντας ότι ο Αρχιετελώνης Ζακχαίος αποτελεί για όλους μας παράδειγμα πραγματικής μετάνοιας και αλλαγής τρόπου ζωής, που συντελέσθηκε χάρη στη μεγάλη επιθυμία του να συναντήσει τον Χριστό, ο οποίος δεν ήλθε στον κόσμο «καλέσαι δικαίους αλλά αμαρτωλούς». Το γεγονός ότι με την είσοδο του Χριστού στο σπίτι του Ζακχαίου επήλθε η σωτηρία της οικογένειάς του, μας διδάσκει ότι ο Θεός μας δίνει πολλές ευκαιρίες να μετανοήσουμε και να αποκαταστήσουμε τις σχέσεις μας με τον Θεό και τους ανθρώπους, αρκεί εμείς να επιδιώξουμε την προσωπική επικοινωνία μαζί Του.



Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έλαβε μέρος ο Αιδ/τος Εφημέριος της Ενορίας Γδοχίων π. Νικόλαος Κονδυλάκης,ενώ ανάμεσα στο πλήθος του εκκλησιάσματος ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γδοχίων κ. Ιωάννης Δασκαλάκης, ο πρώην Κοινοτάρχης Γδοχίων και τέως Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Νικ. Σπυριδάκης και η τέως Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Δημητρωμανωλάκη-Τσαμπανάκη.

Post Top Ad

.............