Η κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού & Φυσιολατρικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου «Μελέτιος Μεταξάκης» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Η κοπή της Βασιλόπιτας του Πολιτιστικού & Φυσιολατρικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου «Μελέτιος Μεταξάκης»


Το εσπέρας του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιτα του Πολιτιστικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Μεταξοχωρίου «Μελέτιος Μεταξάκης» σε κεντρικό καφενείο στο Στόμιο Νέας Ανατολής Ιεράπετρας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε καλή και καρποφόρα χρονιά στο Διοικητικό Συμβούλιο και σε όλα ταμέλη του δραστήριου συλλόγου και σε όλους τους παρισταμένους Μεταξοχωρίτες της περιοχής,και κατέληξε με την ευχή του χρόνου να κόψει τη Βασιλόπιτα του συλλόγου στην ανακαινισμένηοικίατου λαμπρού γόνου του χωριού τους, αοιδίμου Οικουμενικού Πατριάρχου και Πατριάρχου Αλεξανδρείας Μελετίου Μεταξάκη, με τη συνδρομή όλων, της Ιεράς Μητροπόλεως, του Δήμου Ιεράπετρας και του Συλλόγου.


Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Φανουράκης ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο κ. Κύριλλο γιατί είναι πάντα παρών και έμπρακτα ενδιαφέρεται και για το χωριό τους, καθώς και τονπαριστάμενο Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θ. Καλαντζάκη, ο οποίος ως Δημοτική Αρχή με χαρά ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τον Σύλλογοσε πολλά ζητήματα και ότι θα συμβάλλει καθοριστικά με τις τεχνικές υπηρεσίες άμεσα για την ανακαίνιση και την αξιοποίηση της πατρικής οικίαςτου Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη.


Στην τελετή συμμετείχαν οι Αιδεσιμωτάτοι Πρωτ. Σάββας Λιναρδάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Β΄ Αρχιερατικής Περιφερείας, Σακελλάριος Ιωάννης Ζερβάκης, Εφημέριος Ενορίας Νέας Ανατολής, Οικονόμος Αντώνιος Κανάρης, Εφημέριος Ενορίας Καλογέρων και Μονής Εξακουστής και π. Εμμανουήλ Προϊστάκης, Εφημέριος Ενορίας Μεταξοχωρίου, ενώ,εκτός από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκη, παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Ηλ. Νταραράς, οΠρόεδρος κ. Κων/νος Λαμπράκης και Μελη της Τοπικής Κοινότητας Μεταξοχωρίου, εκπρόσωποι άλλων συλλόγων,οι καταγόμενοι από το χωριό και φίλοι τωνΜεταξοχωριτών.

Post Top Ad

.............