Παρουσιάζεται το βιβλίο ( Ιστορικές περιηγήσεις στα Χανιά ) το Σάββατο 27 Ιανουαρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Παρουσιάζεται το βιβλίο ( Ιστορικές περιηγήσεις στα Χανιά ) το Σάββατο 27 Ιανουαρίου

Κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες ένα νέο βιβλίο για τα Χανιά. Συγγραφέας του είναι ο Χάρης Στρατιδάκης, συνταξιούχος δάσκαλος και σχολικός σύμβουλος της Β΄ Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Χανίων την περίοδο 2012-2016. Ο τίτλος του βιβλίου, το οποίο εκδόθηκε από τις Εκδόσεις «Πυξίδα της Πόλης» της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης, είναι «Ιστορικές περιηγήσεις στα Χανιά». Τον σχεδιασμό και τη σελιδοποίησή του έκανε ο Νίκος Ιγγλεζάκης.
Το βιβλίο είναι έκτασης 112 σελίδων, τετράχρωμο, και περιέχει 280 φωτογραφίες και 24 σχεδιαγράμματα. Απευθύνεται σε καθέναν και καθεμιά που ενδιαφέρεται να γνωρίσει την ιστορία των Χανίων μέσα από τα σωζόμενα σήμερα μνημεία τους. Παράλληλα, απευθύνεται και στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που κοπιάζουν να δημιουργήσουν ιστορική συνείδηση στους μαθητές τους αλλά διαπιστώνουν ότι με τις συνήθεις μεθόδους διδασκαλίας τα αποτελέσματα είναι πενιχρά.



Το βιβλίο αποτελείται από τέσσερα μέρη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Οι εκδόσεις «ΠΕΚ- Πυξίδα της Πόλης» σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο Χανίων προγραμματίζουν την παρουσίαση του βιβλίου το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 στις 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συνταξιούχος δάσκαλος και συγγραφέας Σταμάτης Αποστολάκης, ο ιστορικός ερευνητής Μανόλης Μανούσακας και ο σχολικός σύμβουλος της 5ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Νομού Χανίων Αντώνης Μυλωνάκης, την εκδήλωση θα συντονίσει ο εκδότης του βιβλίου Ματθαίος Φραντζεσκάκης. Στη συνέχεια ο συγγραφέας του βιβλίου Χάρης Στρατιδάκης θα ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους με την προβολή που θα πραγματοποιήσει σε μια ιστορία 55 αιώνων. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 το πρωί, ο συγγραφέας και οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης μας καλούν σε έναν ιστορικό περίπατο στην παλιά και στη νέα πόλη των Χανίων, ο οποίος θα περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά μνημεία όλων των περιόδων.




Παρουσιάζεται το βιβλίο ( Ιστορικές περιηγήσεις στα Χανιά ) το Σάββατο 27 Ιανουαρίου

Post Top Ad

.............