Παρουσιάζεται το μυθιστόρημα της συγγραφέως Καρολίνας Μέρμηγκα «Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ» αύριο Δευτέρα 22 Ιανουαρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Παρουσιάζεται το μυθιστόρημα της συγγραφέως Καρολίνας Μέρμηγκα «Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ» αύριο Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

Ο Ρ/Σ ΣΚΑΪ ΚΡΗΤΗΣ και η εκπομπή «Αυτός ο Κόσμος ο Μικρός ο Μέγας» Παρουσιάζουν το μυθιστόρημα της συγγραφέως Καρολίνας Μέρμηγκα «Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ» «Μέσα από την ιστορία του καθηγητή Μ. περνά η ιστορία μιας γενιάς Ελλήνων κι η ιστορία της χώρα το πρώτο μισό του 20ού αιώνα. Ειρήνη και πόλεμος, ματαιοδοξία και προσφορά, φιλοδοξίες και αίσθηση χρέους, έρωτας και καθήκον, αξιοπρέπεια και υστεροφημία. 



Μέσα στη ζωή ενός ανθρώπου, διαγράφονται οι ζωές πολλών που χάθηκαν αλλά συνεχίζουν να μας καθορίζουν ανεξίτηλα.» 

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 Πολύκεντρο Νεολαίας Ανδρόγεω 2, ώρα, 7.30 μ.μ. Χαιρετισμοί Γιάννης Χρονάκης, Δ/τής Ρ/Σ ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ Γεώργιος Μ. Κοντάκης Κοσμήτορας Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Κρήτης Καθηγητής Ορθοπαιδικής Ομιλίες ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ, Δρ Φιλοσοφικής Σχολής Π/μίου Κρήτης ΜΑΡΙΑ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ Φιλόλογος Νινέτα ΠΑΠΑΔΟΜΑΝΩΛΑΚΗ Νομικός - εκπαιδευτικός 


Την εκδήλωση συντονίζουν Ρένα Παπαδάκη Ζαχαρίας Καραταράκης 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

 «Ο Έλληνας γιατρός» είναι ένα σπουδαίο μυθιστόρημα λόγω του δεξιοτεχνικού χειρισμού της γλώσσας , λόγω της ικανότητας της συγγραφέως να κατεβάζει τα ιστορικά πρόσωπα από το βάθρο τους και να τα εγκαθιστά ανάμεσά μας σαν ζωντανούς χαρακτήρες που αναρριγούν από πάθη, ελπίδες και φόβους, που συγκινούνται από μια μελωδία, ένα τοπίο, από την ευωδιά ενός λεμονανθού... (Κατερίνα Σχινά , Εφ/δα Καθημερινή) « Ο Έλληνας γιατρός» είναι ένα γοητευτικό βιβλίο προσωπικής και εθνικής αυτογνωσίας...» (the books’ journal) «Η Καρολίνα Μέρμηγκα διαθέτει ισχυρή ικανότητα να ιχνογραφεί, να ζωντανεύει και να δραματοποιεί ιστορικά πρόσωπα, να φαντάζεται τα συναισθήματα, να επινοεί τους διαλόγους και να συγκεκριμενοποιεί τις πράξεις τους...» (Ελισάβετ Κοτζιά) «Είναι, όμως, κυρίως η τέχνη της γραφής όπως την υπηρετεί η Μέρμηγκα, που κάνει τη διαφορά στο βιβλίο αυτό. Και κατορθώνει μέσω αυτής να μας αποδώσει ζωντανές τις μορφές, τον λόγο τους, τις αντιδράσεις τους…. Ομοίως στέκομαι στον τρόπο που δείχνει το ταυτόχρονο κάποιων σημαντικών γεγονότων και την πρόσληψή τους από τους ανθρώπους. 

Μέσα σε μια μόλις παράγραφο δένουν ευφυώς μεταξύ τους σημαντικά γεγονότα...». (Διώνη Δημητριάδου – Fractal) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018 Στην εκπομπή «Αυτός ο Κόσμος ο Μικρός ο Μέγας» που μεταδίδεται από το Ρ/Σ ΣΚΑΙ ΚΡΗΤΗΣ κάθε Κυριακή 10-12 π.μ. η συγγραφέας Καρολίνα Μέρμηγκα συζητά με τους Κατερίνα Ζωγραφιστού και Ζαχαρία Καραταράκη Η εκπομπή θα αναρτηθεί στο YouTube • Σύντομη εργοβιογραφία της Καρολίνας Μέρμηγκα Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε Νομικά και εργάστηκε ως δικηγόρος και δημοσιογράφος. Έχει εκδώσει δύο συλλογές διηγημάτων (Ερωτευμένες, Εστία, 2005 και Σήμερα δεν θα Πεθάνω, Μελάνι 2010), ένα μυθιστόρημα (Συγγενής, Μελάνι 2013) και έχει μεταφράσει τα βιβλία Το “Επαχθες” Χρέος της Ελλάδας του J. Manolopoulos, Μελάνι 2012 και Η δεύτερη ευκαιρία του Χένρυ Τζέημς, Μελάνι 2014.

Παρουσιάζεται το μυθιστόρημα της συγγραφέως Καρολίνας Μέρμηγκα «Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ» αύριο Δευτέρα 22 Ιανουαρίου

Post Top Ad

.............