Μνημόσυνο για τα τεθνεώτα μέλη της ΙΛΑΕΚ στη Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι Βάμου σήμερα Κυριακή 21 Ιανουαρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Μνημόσυνο για τα τεθνεώτα μέλη της ΙΛΑΕΚ στη Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι Βάμου σήμερα Κυριακή 21 Ιανουαρίου

Η Ιστορική, Λαογραφική και Αρχαιολογική Εταιρεία Κρήτης ανακοίνωσε ότι θα τελέσει μνημόσυνο για τα τεθνεώτα μέλη της Εταιρείας στη Μονή του Αγίου Γεωργίου στο Καρύδι Βάμου σήμερα Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018, στις 9.15.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η αναχώρηση, με λεωφορεία του πρακτορείου ταξιδίων Smartours, θα γίνει από την Πλατεία Δικαστηρίων στις 8.15. Μετά το μνημόσυνο θα γίνει αναφορά στα της Μονής από τον ηγούμενο πατέρα Ιερεμία και ξενάγηση από την αρχαιολόγο Πετρούλα Βαρθαλίτη. ( 11.00 – 12.30 ) Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στον Βάμο και θα επισκεφτούμε το παλιό Δημοτικό Σχολείο, όπου η κ. Βαρθαλίτη θα μας κάνει ξενάγηση (12.30 – 14.00)».
Υπενθυμίζεται ότι «η ΙΛΑΕΚ είχε συμβάλει στην αποκατάσταση της Μονής και του Σχολείου (Προγράμματα ΜΟΠ Κρήτης)«. Στη συνέχεια «θα πάρουμε τον δρόμο για την ταβέρνα Κούρτσα στον Βαφέ, όπου θα γευματίσουμε, θα κόψουμε τη βασιλόπιτα της Εταιρείας μας για το 2018 και θα ανταλλάξουμε ευχές. Ο Νίκος Τσαγκαράκης, εκ μέρους της Κούρτσας, θα μας μιλήσει, με τον δικό του τρόπο, για τον Βαφέ και την ιστορία του. Το βραδάκι, κατά τις 18.30, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για τα Χανιά, όπου θα φτάσουμε κατά τις 19.00 με 19.30. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στη Νανά ( Ιωάννα ) Χαλκιαδάκη – Μπασιά, ταμία της ΙΛΑΕΚ, στα τηλέφωνα 28210 27669 και 698 555 8462, απογευματινές ώρες, μέχρι και τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018. Συμμετοχή ( μετακίνηση και γεύμα ) : 25.00 ευρώ».
ΣΤΟΝ ΣΚΙΝΕ
Συναυλία από την μπάντα του ΝΑΣΚΡΗ
Μουσική εκδήλωση με την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στην Κρήτη (ΝΑΣΚΡΗ) διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά σήμερα Τετάρτη στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιουλιανός Τσιράκης στον Σκινέ. Τραγούδια θα ερμηνεύσει η Ζαχαρένια Σημανδηράκη.
ΣΤΟ ΜΑΛΕΜΕ
Συνάντηση για ανάδειξη κρηνών
Συνάντηση με αφορμή το πρόγραμμα για την ανάδειξη των κρηνών του Δήμου Πλατανιά θα πραγματοποιηθεί για την Δημοτική Ενότητα Πλατανιά την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε (δίπλα από την εκκλησία του Αγίου Αντωνίου) τις ώρες 6 μ.μ. – 9 μ.μ.. Δηλώσεις Συμμετοχής στο info@cretaadulteduc.gr ή και απευθείας κατά την προσέλευση (17.30-18.00). Πληροφορίες: Μαρία Μιχαήλ, Εκπαιδευτικός-Εμψυχωτής Κοινότητας ΕΔΕΕΚ, τηλ. 6945533346 (από 13.30-21.30) Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Πλατανιά, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (Ε.Δ.Ε.Ε.Κ), θα υλοποιήσει την Πρωτοβουλία σχετικά με την ανάδειξη “ Κρηνών” του τόπου μας. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα Πρόγραμμα Εμψύχωσης και Διασύνδεσης Δομών και Στελεχών αλλά και απλών πολιτών μεταξύ τους και τίθεται σε εφαρμογή από το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ) και τον Δήμο Πλατανιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης-Π.Ε Χανίων, το ΜΑΙΧ, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης».


Post Top Ad

.............