Κρητική κολοκυθόπιτα με μυζήθρα και αυγά. Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά. Ψήσιμο 30-40 λεπτά.
Τριβω τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τριφτη.
Τα στραγγίζουμε πολύ καλά, βάζοντας λίγο αλάτι.
Σε μία λεκάνη χτυπώ τα αυγά, προσθέτω τη μυζήθρα, τον ψιλοκομμενο δυόσμο, το στραγγισμένο κολοκύθι και τέλος τη φαρίνα. Γινεται ενας πολτός, όταν ανακατευτουν όλα μαζί.
Λαδωνω ένα παραλληλόγραμμο πυρεξ και τοποθετώ το μίγμα.
Ρίχνω σουσαμι στην επιφάνεια.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 30 έως 40 λεπτά μέχρι να χρυσισει.
Τι χρειαζόμαστε:
- 750 γρ. κολοκύθια
- 500 γρ. μυζήθρα
- 1 μάτσο δυόσμο
- 4 αυγά
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
Πώς το κάνουμε:
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν βρείτε κρητική μυζήθρα, μπορείτε να βάλετε φέτα. Τα κολοκύθια να είναι χοντρά για να τριφτουν εύκολα. Να ψηθεί καλά ο πατος, ελέγξτε το.
ΠΗΓΗ:http://www.sintagespareas.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου