1ο ΜΙΝΩΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΥΘΩΝ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 8 Απριλίου 2014

1ο ΜΙΝΩΙΚΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΥΘΩΝ

Την Κυριακή Του Θωμά, 27 Απριλίου 2014 πραγματοποιείται για πρώτη φορά ο ορεινός αγώνας 1ο Μινωικό Μονοπάτι Μύθων, Ποδηλατοβόλτα βουνού και φυσιολατρική πεζοπορία
Τις δραστηριότες συνδιοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μύθων Ιεράπετρας και ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης .




"Έχοντας υπόψη την συνεχή άνοδο τέτοιου τύπου δραστηριοτήτων και την ευρεία αποδοχή που έχουν το τελευταίο διάστημα, καθώς επίσης την υποχρέωση που έχουμε να αναδείξουμε μέρη και περιοχές του νησιού όπου είναι σπάνιας ομορφιάς και ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους όπως τα οικοσυστήματα στην περιοχή των Μύθων και Σελακάνου όπου είναι προστατευόμενα μέρη και ενταγμένα στο πρόγραμμα NATURA 2000 , προχωρούμε στη διοργάνωση ακόμα μιας τέτοιας δραστηριότητας.
Εκτός των άνω μέσα από την πραγματοποίηση τέτοιων γεγονότων διαφυλάσσεται η ιστορικότητα τέτοιων αρχαίων διαδρομών , γίνεται τουριστική προβολή καθώς και συντήρηση των μονοπατιών - περιοχών έτσι ώστε πιθανόν να γλιτώσουν από την ανθρώπινη παρέμβαση π.χ. διάνοιξη δρόμων , αιολικά πάρκα κ.τ.λ.
Οι εκδηλώσεις αυτές διεξάγονται σε ένα περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς και θεωρούμε ότι όλοι θα πρέπει να ζήσουν την εμπειρία συμμετοχής .
Η διαδρομή είναι πανέμορφη και διατρέχει φαράγγια και δάση της περιοχής των Μύθων Μεταξοχωρίου και του Σελακάνου σε παλιά ,συντηρημένα μονοπάτια και θεωρούμε, χωρίς καμία υπερβολή, ότι είναι από τις ωραιότερες που μπορεί να διεξαχθεί αγώνας τέτοιου τύπου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται:
1) Αγώνας ορεινού τρεξίματος (trail running) 26 χλμ (ώρα εκκίνησης 10:30)
2) Ποδηλατοβόλτα με ποδήλατο βουνού (mountain bike) 35 χλμ (ώρα εκκίνησης 10:15 )
3) Πεζοπορία 7 χλμ (ώρα εκκίνησης 10:30)
ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
Εγγραφές – Πληροφορίες : www.oykritis.gr
Ημερομηνία και ώρα εκκίνησης : Κυριακή Του Θωμά 27-4-2014 10:30 π.μ.
Διαδρομή : Κυκλική Εκκίνηση-Τερματισμός : Παλιό δημοτικό σχολείο Μύθων Ιεράπετρας. Συνολικό μήκος διαδρομής: 26 χλμ
Σταθμοί τροφοδοσίας : 5 (νερά ,ισοτονικά, τζέλ ,σνάκς κ.τ.λ)
Ποιότητα πεδίου : 65 % μονοπάτι 30 % δασικός χωματόδρομος 5% άσφαλτος
Δείτε ή κατεβάστε για το GPS σας το χάρτη της διαδρομής απευθείας στη διεύθυνση http://www.gpsies.com/map.do?fileId=bioroujccktsnnsz
Πρωτάθλημα νέων SALOMON
Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο πρωτάθλημα νέων της Salomon
Σήματοδότηση
Θα πραγματοποιηθεί πυκνή σηματοδότηση της διαδρομής ώστε να μην υπάρχει να χαθεί αθλητής ακόμα και σε περίπτωση ομίχλης μέσα στο δάσος . Η σηματοδότηση θα γίνει με οικολογικά σπρέι πορτοκαλί χρώματος το οποίο απομακρύνεται με την πάροδο του χρόνου και οι πλαστικές πινακίδες σήμανσης και κορδέλες που θα χρησιμοποιηθούν θα αφαιρεθούν μετά το τέλος του αγώνα .
Επίσης θα υπάρξει  χιλιομετρική ένδειξη ανά χιλιόμετρο.

Ασφάλεια-Υποστήριξη
Υποστήριξη κατά την διάρκεια του αγώνα με 5 πέντε και όχι μόνο πλήρως εξοπλισμένους σταθμούς τροφοδοσίας με ενεργειακά τζέλ , ισοτονικά ,σνακς, κτλ. Σε κάθε σταθμό θα υπάρχει εθελοντής Σαμαρείτης για τις πρώτες βοήθειες.
Ασύρματη τηλεπικοινωνιακή κάλυψη με την βοήθεια των Ραδιοερασιτεχνών Κρήτης σε κάθε σημείο της διαδρομής, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση για την εξέλιξη του αγώνα και την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια κατά την πραγματοποίηση του.
Άνθρωποι του Σώματος Σαμαρειτών Ιεράπετρας θα βρίσκονται διεσπαρμένοι σε επιλεγμένα  σημεία της διαδρομής έτοιμοι να προσφέρουν οποιαδήποτε πληροφορία ή βοήθεια κατά την διάρκεια του αγώνα.
Όταν κάποιος αθλητής θελήσει να εγκαταλείψει τον αγώνα θα πρέπει να ενημερώσει το πλησιέστερο σταθμό τροφοδοσίας ή τον πρώτο Εθελοντή Σαμαρείτη που θα συναντήσει και να ζητήσει – αν ο ίδιος το θέλει -  να μεταφερθεί με μέσο της οργάνωσης στο σημείο τερματισμού.
Διαδικασία εγγραφής - Συμμετοχή
Όλοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα άνω των 18 ετών.
Καλό θα είναι να υπάρχει μια στοιχειώδη εμπειρία από αγώνες βουνού και κίνηση σε ορεινό πεδίο και μονοπάτια.
Ο κάθε αθλητής λαμβάνει μέρος στον αγώνα με δικιά του ευθύνη. Η οργάνωση δεν ευθύνεται για τον θάνατο, τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της υγείας των αγωνιζομένων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής, δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που υπάρχουν στο ορεινό περιβάλλον και βεβαιώνουν ότι η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν, έχουν δε πρόσφατα εξεταστεί από γιατρό γι αυτό το θέμα.
Η διαδικασία συμμετοχής και υποβολής των αιτήσεων  θα γίνετε ως εξής
1. Ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Ομίλου Υπεραποστάσεων Κρήτης http://oykritis.gr/  συμπληρώνοντας την αίτηση και την φόρμα
2. Τηλεφωνικά στα τηλ. 6973032299 6973032299 και 284202644"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............