Η συνάντηση δυο “ιερών τεράτων” της Κρητικής μουσικής στα “Πετραδολάκια”-Η οικογένεια Ξυλούρη, μέσω του Ψαραντώνη, βράβευσε τον Βασίλη Σκουλά! - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 27 Αυγούστου 2019

Η συνάντηση δυο “ιερών τεράτων” της Κρητικής μουσικής στα “Πετραδολάκια”-Η οικογένεια Ξυλούρη, μέσω του Ψαραντώνη, βράβευσε τον Βασίλη Σκουλά!

Εκατοντάδες πιστών ανηφόρισαν και φέτος στην τοποθεσία “Πετραδολάκια” στον Ψηλορείτη, σε υψόμετρο 1435 μέτρων, για να τιμήσουν τον Άγιο Φανούριο και να απολαύσουν την φιλοξενία των Ξυλούρηδων, της μεγάλης κτηνοτροφικής οικογένειας των Ανωγείων. Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρατέθηκε πλούσιο τραπέζι, ενώ η βραδιά όπως πάντα συνεχίστηκε με μουσική και γνήσιο γλέντι των Ανωγείων, σε μια μαγευτική τοποθεσία του βουνού.

Η οικογένεια Ξυλούρη αποφάσισε μάλιστα φέτος να τιμήσει τον σπουδαίο Ανωγειανό καλλιτέχνη Βασίλη Σκουλά, για την μεγάλη προσφορά του στην κρητική μουσική παράδοση αλλά και τον τόπο καταγωγής του. Συγκινημένος για μια διάκριση που έρχεται από “δικούς του ανθρώπους” εμφανίστηκε ο Βασίλης Σκουλάς, ο οποίος λίγο μετά την βράβευση του τόνισε στην ΑΝΩΓΗ τα εξής:
Αισθάνομαι χαρά και τιμή που η οικογένεια των Ξυλούρηδων, απόψε στη χάρη του Αγίου Φανουρίου εξέφρασε την επιθυμία να με τιμήσει, δίδοντας μου αισθήματα μεγάλης ευχαρίστησης. Διότι πέρα από τη συγγένεια, πέρα από τη φιλία, την καθημερινή μας επαφή καθώς όλοι σε μια γειτονιά μεγαλώσαμε και γαλουχηθήκαμε μαζί, αισθάνεσαι μετά τη πάροδο του χρόνου κάτι που έρχεται από μόνο του και αυτή η τιμητική διάκριση που παίρνω από δικούς μου ανθρώπους με κάνει πραγματικά ευτυχή αυτές τις όμορφες στιγμές. Αυτή η αγάπη και εκτίμηση του κόσμου πάντα μου έδινε κουράγιο, όλο αυτό που εισέπραττα δυνάμωνε μέσα μου αυτό που είχα. Σας ευχαριστώ όλους θερμά..” ολοκλήρωσε.
Την βράβευση στον Βασίλη Σκουλά έκανε ο Κώστας Ξυλούρης του Μανταλιώτη μαζί με τον Ψαραντώνη και του προσέφεραν μια παραδοσιακή βέργα και μια δημιουργία από φυσητό γυαλί του Μάριου Χαλκιαδάκη με ένα αετό να πετάει πάνω από το βουνό. “Μαζί μεγαλώσαμε, μαζί μαθαίναμε” είπε ο Ψαραντώνης για την τιμή στο φίλο του Βασίλη, με τον “Καλαθά” να του απαντάει με χιούμορ “Εσύ μου μάθαινες!”.
Μετά την βράβευση ακολούθησε στα Πετραδολάκια γνήσιο κρητικό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τη συμμετοχή πολλών λυράρηδων. Στη σκηνή βγήκαν και ο Βασίλης Σκουλάς με τον Ψαραντώνη. Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο!
ΠΗΓΗ ΑΝΩΓΗ

Post Top Ad

.............