Τα βιβλία ( Με της μνήμης τα φτερά ταξιδεύω στα παλιά ) και ( Αναμνήσεις στα χνάρια της πρώτης γλώσσας ) διατίθενται σε βιβλιοπωλείο της πόλης της Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Τα βιβλία ( Με της μνήμης τα φτερά ταξιδεύω στα παλιά ) και ( Αναμνήσεις στα χνάρια της πρώτης γλώσσας ) διατίθενται σε βιβλιοπωλείο της πόλης της Σητείας


Το βιβλίο του Γεωργίου Αυγουστινάκη με τίτλο: "ΜΕ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΑ ΦΤΕΡΑ- ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ" μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να το προμηθευτούν από το βιβλιοπωλείο "ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ" (οδός Μύσωνος 72 -Σητεία). 


Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου ο αναγνώστης θα ταξιδέψει σε μακρινές εποχές, στα τέλη της 10ετίας του '40 και τη 10ετία του '50. Θα ζήσει όσα είδα και βίωσα στο μικρό ορεινό χωριό μου, Απίδια Σητείας, αλλά και σύντομα ταγυμνασιακά χρόνια στη Σητεία. Θα ζωντανέψουν στη μνήμη των παλαιοτέρων οι παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας, οι ασχολίες των κατοίκων, οι διατροφικές συνήθειες, τα επαγγέλματα που πολλά έχουν πια χαθεί, τα τραγούδια , ο τρόπος διασκέδασης, τα πανηγύρια και οι χοροί. Ακόμη τα παιγνίδια που παίζαμε και όλα όσα κινδυνεύουν να σβήσουν από ένα ξενόφερτο τρόπο ζωής, από την επέλαση της παγκοσμιοποίησης. Θα μάθουν όμως και οι νέοι μας, αυτοί που δέχονται τις παντοειδείς επιρροές, τον τρόπο αλλά και τις δυσκολίες της ζωής των πατέρων και παππούδων τους. Να νιώσουν κι αυτοί καλά το νόημα κάθε λέξης από τους παρακάτω στίχους:
Ποτέ δεν πρέπει τα κλαδιά τσι ρίζες να ξεχνούνε,
γιατί, αν ξεραθούν αυτές, κι εκείνα θα χαθούνε!
Εμβόλιμες διηγήσεις και ποιήματα σε 15σύλλαβο στίχο κάνουν την ανάγνωση του βιβλίου πιο ενδιαφέρουσα και ευχάριστη!



Από το ίδιο βιβλιοπωλείο διατίθεται και η ποιητική συλλογή της κόρης του Δέσποινας, που κυκλοφορεί με τίτλο: " Ανάμνησις - Στα χνάρια της πρώτης γλώσσας".

Post Top Ad

.............