Αντίθετο το υπουργείο Ναυτιλίας σε αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, λόγω του κόστους καυσίμων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Αντίθετο το υπουργείο Ναυτιλίας σε αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, λόγω του κόστους καυσίμων

Ούτε που… συζητά αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων την θερινή περίοδο το υπουργείο Ναυτιλίας, λόγω της ανόδου του κόστους καυσίμων που επωμίζονται οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.
Πριν από μερικές ημέρες, ο πρόεδρος των ακτοπλόων (ΣΕΕΝ) Μιχάλης Σακέλλης, σε ημερίδα στη Σύρο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανατίμησης των εισιτηρίων, καθώς τη διετία 2017/2018 τα αποτελέσματα των ακτοπλοϊκών εταιρειών αναμένεται να επιβαρυνθούν κατά 100 εκατ. ευρώ (το ποσό αυτό αποτελεί το 15% των εισπραττόμενων ναύλων), λόγω της αύξησης της τιμής των καυσίμων.
«Το θέμα είναι σοβαρό και δημιουργεί πιέσεις για αύξηση των ναύλων, τις οποίες πιθανόν δεν θα μπορέσουμε να αποφύγουμε μετά από μία δεκαετία, η οποία χαρακτηρίζεται από σταθερούς ναύλους και παροχή εκπτώσεων», ανέφερε ο κ. Σακέλλης, με τον κλάδο να ζητεί μέτρα στήριξης από την Πολιτεία, όπως μείωση του ΦΠΑ.
Το υπουργείο Ναυτιλίας δεν θεωρεί αποδεκτή τυχόν αύξηση των εισιτηρίων, αντιπαραβάλλοντας την άνοδο της ακτοπλοϊκής κίνησης που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, λόγω ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος.
Εφέτος, η άνοδος του μεταφορικού έργου εκτιμάται κατά 3% έως 5%. Ωστόσο, παρά την τάση που προδιαγράφεται, για μία ακόμα χρονιά, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έδειξαν να έχουν περιορισμένη αποτελεσματικότητα, αναφορικά με την αξιοποίηση της αυξημένης ζήτησης από το εξωτερικό, στηρίζοντας το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων τους στην κίνηση που προέρχεται από εμπορεύματα, καθώς επίσης και στον εσωτερικό τουρισμό.
Φ. Φωτ.

Post Top Ad

.............