Μεγάλος Παρακλητικός Κανόνας στην Παναγία της Ρίζας Ενορίας Σκορδύλλου Σητείας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Μεγάλος Παρακλητικός Κανόνας στην Παναγία της Ρίζας Ενορίας Σκορδύλλου Σητείας


Το εσπέρας της Tρίτης 7 Αυγούστου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού και του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Γαλατοκτισμένης, στον οικισμό Ρίζα της Ενορίας Σκορδύλλου Σητείας.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβ. κ. Κύριλλος ευλόγησε τους άρτους στο προαύλιο του ναού και μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα για το πρόσωπο της Θεομήτορος, την ακατάπαυστη πρεσβεία και την ακαταίσχυντη προστασία της, τονίζοντας ότι αποτελεί την ελπίδα, την καταφυγή, το στήριγμα και την απαντοχή των πιστών. Επίσης, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τρόπο ανοικοδόμησης του ναού της Παναγίας της Γαλατοκτισμένης, που είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και πήρε το όνομα του από το γάλα που χρησιμοποιήθηκε στο κτίσιμό του αντί για νερό, το οποίο δεν υπήρχε στην περιοχή και δεν επέτρεψαν οι Τούρκοι να μεταφερθεί από αλλού.

Στην ακολουθία παρέστησαν οι πιστοί που «δεκαπεντίζουν» αυτήν την περίοδο στην Παναγία τη Γαλατοκτισμένη και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή της Σητείας, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης.



Post Top Ad

.............