Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο τουρισμός, αλλά οι καθυστερήσεις καθυστερήσεις σε αεροπλάνα – πλοία - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο τουρισμός, αλλά οι καθυστερήσεις καθυστερήσεις σε αεροπλάνα – πλοία

Μπορεί ο ελληνικός τουρισμός να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο σχετικά με τις αφίξεις ξένων τουριστών, ωστόσο υπαρκτό φαινόμενο αποτελούν οι καθυστερήσεις στις αεροπορικές πτήσεις (κυρίως) και στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
Τις τελευταίες ημέρες και λόγω της κορύφωσης της καλοκαιρινής περιόδου, το metaforespress.gr έλαβε καταγγελίες αναγνωστών για καθυστερήσεις σε αεροπορικά και ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
Μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις αεροπορικές πτήσεις, όπου αρκετές καθυστερούν να αναχωρήσουν 30 – 40 λεπτά.
Κάθε καλοκαίρι, το πρόγραμμα είναι βεβαρημένο και κάθε καθυστέρηση 5-10 λεπτών σε κάθε δρομολόγιο λειτουργεί σωρευτικά για ένα αεροσκάφος που λειτουργεί σαν «τρενάκι» από προορισμό σε προορισμό.
Το πρόβλημα της συμφόρησης στον εναέριο χώρο και όχι μόνο στον ελληνικό έχει αναδειχτεί τελευταία από ΕΕ και Eurocontrol.
Αντίστοιχα, στην ακτοπλοΐα, τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε δρομολόγια του Βορείου Αιγαίου, λόγω των υψηλών πληροτήτων.
Είναι δεδομένο ότι οι αεροπορικές και ακτοπλοϊκές εταιρείες περιμένουν το καλοκαίρι για να επιτύχουν την όποια κερδοφορία τους, εντείνοντας το πρόγραμμά τους, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι όποιες καθυστερήσεις αποτελούν αποδεκτό φαινόμενο.

Post Top Ad

.............