Μας επιτρέπετε αντικειμενική ενημέρωση και προβολή των δημοκρατικών θεσμών της κοινωνίας και των πολιτών; ή μήπως όχι ; - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Μας επιτρέπετε αντικειμενική ενημέρωση και προβολή των δημοκρατικών θεσμών της κοινωνίας και των πολιτών; ή μήπως όχι ;

Ο ρόλος των δημόσιων ΜΜΕ έχει ιδιαίτερη σημασία για την προώθηση της πολυφωνίας. Κρίνεται, συνεπώς, σημαντική η κρατική ενίσχυση των αδύναμων οικονομικά ΜΜΕ που προάγουν την πολυφωνία (γεωγραφική, γλωσσική, πολιτισμική και πολιτική). Το κράτος θα πρέπει να παρεμβαίνει -όπου η αγορά αδυνατεί να το πράξει- και να προάγει την πολυφωνία των ΜΜΕ, ως κοινό αγαθό.

Φανερά απογοητευμένος αλλά και συνάμα πρακτικά πιο δυνατός αντιμετωπίζω την καθημερινότητα και την αλήθεια ( όχι αυτή που κουβαλάει ο καθένας αλλά αυτή που τρυπώνει στην συνείδηση μας ) στον δρόμο, στο σπίτι, στις υποχρεώσεις και στα δικαιώματα που μου παρουσιάζει η κοινωνία που σμιλεύτηκε απο αγώνες, δίκαια και άδικα για να διαμορφωθεί και να βαδίσει, ( δυστυχώς αδίκως ).


Γράφει ο Αντώνης Γενναράκης

Εκπροσωπώντας Μέσα ενημέρωσης ραδιοφωνικά και διαδικτιακά και επιλέγοντας να ασχοληθώ με την Κρήτη αλλά και ιδιαίτερα με την επαρχία Σητείας έχω γράψει πολλές φορές και έχω αποδείξει σε αυτούς τουλάχιστον που μαζεύουν αποδείξεις και εκτιμούν ότι απο το δικό μου μικρό και χωρίς δύναμη λιθαράκι ( σε σχέση με μεγάλες δυνάμεις ) παλεύω αρκετές ώρες την ημέρα για την επαρχία Σητείας, τόσο σε προβολές απο πολιτιστικές δράσεις, σε συνεντεύξεις ανθρώπων, σε αναδείξεις θεμάτων, χωριών μνημείων, αλλά και καθημερινών προβλημάτων. 

Δίνω βήμα τόσο απο το Ράδιο Κρήτη 101,5 όπου εργάζομαι επαγγελματικά για να αναδείξουμε θέματα της καθημερινότητας, θέματα που αφορούν σε δράσεις πολιτισμού και ανάδειξης θεμάτων μιας περιοχής που ταλαιπωρείται απο τα δικά της φαντάσματα αλλά και απο την γεωγραφική της θέση που κληρονόμησε στην άκρη της Κρήτης, ίσως για να μείνει ατόφια και αληθινή, αλλά και συνάμα πονεμένη.

Έχω συστηθεί και δεν θα κουραστώ ούτε θα με πτοήσουν μικρές και λίγες πράξεις συγκεκριμένων ανθρώπων να δηλώνω ότι λογούμε Σητείακός και θα παλεύω μέχρι να με αποβάλλεται απο την γή των Ετεοκρητών.

Το Νοέμβριο του 2017 δημοσιοποιήσαμε σχετικό άρθρο που αναφερόταν και αναδείκνυε το κομμάτι του δρόμου που οδηγεί στην Μονή Φανερωμένης Τραχηλά, το οποίο καταρρέει εγκυμονώντας κινδύνους στους πολίτες για την ασφαλή προσπέλαση τους.

Τον Νοέμβριο του 2017 ώς οφείλουμε στα πλαίσια του δημοκρατικού θεσμού που διέπει τόσο τις αρχές μας όσο και την κοινή λογική που θέλει ( η λογική ) να φιλοξενούνται όλες οι απόψεις και οι ερωτήσεις να παίρνουν απαντήσεις, αλλά και με βάση την αρχή της πολυφωνίας που απο εμάς ( Σαν ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ και ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ ) μας χαρακτηρίζει επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο Σητείας κύριο Θοδωρή Πατεράκη όπου και του θέσαμε το ζήτημα και στην συνομιλία που είχαμε μας απάντησε ότι το θέμα το οποίο έχει προκύψει απο το 2014 είναι είς γνώση της δημοτικής αρχής.


Μας εξήγησε ότι βρίσκεται στην ζώνη αγυαλού  με αποτέλεσμα οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου να απαγορεύεται να προβούν σε ανάλογες ενέργειες.

Ο κύριος Πατεράκης συνεχίζοντας μας ανέφερε ότι έχει ζητήσει απο το 2014 απο το υπουργείο οικονομικών να τροποποιηθεί η νομοθεσία που ισχύει για έργα μέσα στον αγυαλό για να μπορέσει ο δήμος να παρέμβει.



Δυστυχώς το υπουργείο οικονομικών δεν συμφωνεί με αυτή την πρόταση της αλλαγής της νομοθεσίας με αποτέλεσμα να έχουν δεθεί τα χέρια μας, και δεδομένου της απάντησης της Κτηματικής υπηρεσίας όπου ανέφερε ότι σε περίπτωση αποκατάστασης ή μορφή παρέμβασης απο την δημοτική αρχή θα θεωρηθεί παράβαση καθήκοντος και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Ο δήμαρχος Σητείας εκφράζει την ανησυχία του και κρούει και αυτός με την σειρά του τον κώδωνα του κινδύνου στο ενδεχόμενο ατυχήματος, απο κατάρρευση του οδοστρώματος.


Πρίν απο λίγες ημέρες δεχτήκαμε μια επιστολή του πρώην επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Σητείας και νύν ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου κυρίου Νίκου Καραμανωλάκη όπου ανέφερε την ανάγκη λύσης του θέματος της κατάρρευσης του δρόμου στην  περιοχή της Φανερωμένης, και στην οποία επιστολή ( δείτε εδώ ) πράξαμε ώς οφείλαμε με την δημοσιοποίηση της.

Για χάρη της ιστορίας ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Σητείας κύριος Δάκης Τερζής έστειλε στα μέσα ενημέρωσης και σε εμάς μια επιστολή - απάντηση στο δημοσίευμα του κυρίου Καραμανωλάκη ( δείτε εδώ ) εξηγώντας απο την υπηρεσιακή του ιδιότητα τις ενέργειες του δημάρχου Σητείας στο γνωστό θέμα που ο δήμος έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και αντιμετωπίζει.

Χαίρομαι πάρα πολύ που ο κύριος Δάκης Τερζής σε προηγούμενη κουβέντα μας πρίν απο λίγες ημέρες με αφορμή άλλο θέμα μας απάντησε ότι ( χαίρομαι αγαπητέ Αντώνη που τηλεφωνικά επικοινωνείς και μαθαίνεις και την άλλη πλευρά των απόψεων και των ειδικών που αντιμετωπίζουν τα θέματα. )

Δυστυχώς η δημοκρατία για κάποιος έχει παρωπίδες και δεν αναφέρομαι στον κύριο Τερζή, ή υψηλά τοιχία που δεν τους επιτρέπει να δούν καθαρά - ολοκληρωμένα και με ανιδιοτέλεια την θεσμική τους θέση ή τις θέσεις των υπολοίπων.

Στην δημοσιοποίηση του θέματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκφράζοντας την αγωνία μας για το συγκεκριμένο θέμα ( δεδομένο της δημοσιοποίησης των επιστολών του κυρίου Καραμανωλάκη και της απάντησης του κυρίου Τερζή ) δεχτήκαμε προσωπική επίθεση με χαρακτηρισμούς απο θεσμικό παράγοντα -  της πόλης της Σητείας, ότι η αγωνία μας και η δημοσιοποίηση θεμάτων στην πολυφωνία απόψεων και ανάδειξης θεμάτων που εδώ και χρόνια πράττουμε έχει να κάνει με αβανταδόρικη συμπεριφορά μας στον κύριο Καραμανωλάκη. 

Εξηγώντας στον θεσμικό παράγοντα της Σητείας ότι θεσμικά και μόνο σχολιάζουμε και βρισκόμαστε απέναντι στο κάθε πρόβλημα, αλλά και δίπλα του, με απώτερο σκοπό την ανάδειξη και επίλυση του , δεχτήκαμε την απάντηση ότι έπρεπε να μας καλύψει η τοποθέτηση του αντιδημάρχου Σητείας κυρίου Δάκη Τερζή, και να μην αναμοχλεύουμε άλλο το θέμα.

Στην απάντηση μας ( σε μορφή σχολίου ) ότι πρίν απο ένα χρόνο αναδείξαμε το θέμα και προβάλαμε τις απαντήσεις του δημάρχου Σητείας ο οποίος εξέφρασε την αγωνία του λέγοντας μας ότι βρίσκεται με τα χέρια δεμένα στην άμεση επίλυση του θέματος ο υπεύθυνος θεσμικός παράγοντας που μας κατηγόρησε, μας απάντησε ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να το γνωρίζει, και αντιθέτως μας ρώτησε εμείς τι προτείνουμε.
( Στις ανησυχίες και στις ερωτήσεις δίνονται απαντήσεις όχι ξανά ερωτήσεις , άλλωστε κάποιοι ψηφίστηκαν για να δίνουν λύσεις όχι για να ρωτούν )
( προφανώς η υποχρέωση του είναι να σχολιάζει μόνο )

Η επίθεση συνεχίστηκε με φωτογραφία που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο συγκεκριμένος θεσμικός παράγοντας στην οποία απεικονίζεται ο συντάκτης του άρθρου ( Αντώνης Γενναράκης μαζί με τον κύριο Καραμανωλάκη στην πόλη της Σητείας ) την περίοδο του Μεσογειακού φεστιβάλ στα πλαίσια ρεπορτάζ - συναντήσεων που έχουμε ξεκινήσει για τις κινήσεις - απαντήσεις των υποψηφίων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στα δημοτικά δρώμενα - εκλογές που έρχονται τον Μάιο του 2019.

Φωτογραφία που δηλώνει ποιός είναι με ποιόν....

Προφανώς η πολιτική ομπρέλα άνοιξε κατακαλόκαιρο τα φτερά της, γιατί ο ήλιος ζάλισε ορισμένους.
Ο συγκεκριμένος θεσμικός παράγοντας μας απέδειξε και μας υπέδειξε με την φωτογραφία που ανέβασε αλιεύοντας την απο το ίντερνετ ότι πρέπει να σμίγουμε με συγκεκριμένους ανθρώπους, να συζητάμε συγκεκριμένα πράγματα,να πηγαίνουμε σε συγκεκριμένα στέκια, να ακούμε τι μας λένε, να μην εκφράζουμε απορίες, να προσέχουμε τι λέμε, να βρίσκουμε λύσεις σαν παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας, αλλά και τι γράφουμε.

Προσωποποιούνται οι στιγμές των συναντήσεων στα πλαίσια του ρεπορτάζ.
Αγαπητοί κύριοι που κρατάτε τα ηνία της εξουσίας θεσμικά και μόνο επικοινωνούμε και αναφερόμαστε σε εσάς. Αλλά προφανώς κάποιοι θέλουν να λειτουργούμε ώς γραφείο τύπου του δήμου αναφέροντας μόνο ότι είναι αρεστό.
Σε προσωπικό επίπεδο θα χαρώ κάποια στιγμή να σας γνωρίσω απο κοντά, να πιούμε μια τσικουδιά και να γελάσουμε χωρίς να βάλουμε στο τραπέζι της συνάντησης μας θέματα που εκπροσωπείτε. Μείνετε στα επιχειρήματα ( άν έχετε ) του θεσμικού σας ρόλου και αποφύγετέ τα προσωπικά βέλη που δηλώνουν την έλλειψη αυτοσυγκράτησης σας, και σεβασμού στο θεσμικό ρόλο που η πλειοψηφία του Σητειακού λαού σας έδωσε.

θεωρώ με τον πιο κομψό και λιγότερο ανώδυνο τρόπο έκφρασης την συγκεκριμένη κίνηση ατυχής... και την χαρακτηρίζω προσωπική επίθεση.

Για χάρη της ιστορίας στο ίδιο τετραήμερο του μεσογειακού φεστιβάλ συναντήθηκα και με άλλους υποψηφίους με ανάλογες φωτογραφίες.
Στην διάθεση σας να σας προσκομίσω και φωτογραφίες και με άλλους υποψηφίους και θεσμικούς παράγοντες.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ




Post Top Ad

.............