Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2018» την Τρίτη 24 Ιουλίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Οι εκδηλώσεις του Δήμου «Ηράκλειο - Καλοκαίρι 2018» την Τρίτη 24 Ιουλίου

Κηποθέατρο «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» - Τρίτη 24 Ιουλίου – Ώρα έναρξης: 21:30
Συνεχίζεται η παράσταση για παιδιά
της ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
«ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ»

Το έργο αυτό- που θεωρείται σκληρό - μεταμορφώνεται, διασκευάζεται και παρουσιάζεται σαν ένα τρυφερό παραμύθι, πλούσιο σε μηνύματα – μιλάει για την μανία των παιδιών να κοροϊδεύουν -που με την υπόθεσή του θα μπορέσει να κρατήσει το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Τα πολύ παλιά χρόνια τότε που υπήρχαν ακόμη στον κόσμο μάγισσες κακές και νεραΐδες καλές, ζούσαν βαθιά μέσα στο δάσος σ’ ένα φτωχικό μα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ.
Τα δυο παιδιά ζούσαν με τον πατέρα τους, τον κυρ-Πέτρο τον σκουπά, και την μητέρα τους, την καλή αλλά πολύ φωνακλού γυναίκα του. Οι καημένοι ήταν πολύ φτωχοί. Κάποιες φορές δεν είχαν παρά σκέτη νερόσουπα στο τραπέζι τους για φαγητό και άλλοτε μόνο ένα κανάτι γάλα. Βέβαια τα παιδιά με το παιχνίδι ξεχνούσαν την πείνα τους.
Μια μέρα, εκεί που έπαιζαν μέσα στο σπίτι, έχυσαν κατά λάθος το γάλα που είχε κρατήσει η μαμά μέσα στο φανάρι.
-Τι κάνατε; Χύσατε το γάλα; Τώρα πως θα σας φτιάξω ρυζόγαλο; Είπε κλαίγοντας η μαμά. Ύστερα θυμωμένη φώναξε: ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ, δεν θέλω να σας βλέπω.

Τα δυο παιδιά για να την καλοπιάσουν και να απαλύνουν την στεναχώρια της φεύγουν κρυφά να πάνε στο δάσος να μαζέψουν φράουλες.
Εκεί θα συναντήσουν λουλούδια που χορεύουν, πουλιά που τραγουδούν, άλλα παραμυθένια πλάσματα του δάσους, και τέλος ένα νάνο, τον οποίον και θα κοροϊδέψουν κάνοντάς τον να θυμώσει πολύ.
-Θα δείτε τι θα πάθετε! Απειλεί τότε εκείνος και εξαφανίζεται.
Εν τω μεταξύ η ώρα περνάει, το σκοτάδι πέφτει, τα παιδιά χάνουν τον δρόμο και δεν μπορούν πια να γυρίσουν στο σπίτι τους.
Τρεις καλές νεραΐδες αναλαμβάνουν να τα προστατέψουν μέχρι να έρθει το πρωί.
Όταν ξυπνήσουν θα δουν μπροστά τους ένα καραμελόσπιτο. Ο φράχτης του είναι φτιαγμένος από παιδάκια-μπισκότα και ο κήπος του είναι γεμάτος λιχουδιές. Τα παιδιά χαρούμενα κόβουν κομμάτια από το παράξενο αυτό σπίτι και αρχίζουν να τρώνε.
Τότε, ξαφνικά ….ακούγεται μία φωνή. «κρίτσι, κρίτσι, κρίτσι, ποιος τραγανάει το σπίτι;»

Ποια είναι αυτή η φωνή που ακούστηκε; Ποιος είναι μέσα στο σπίτι;

Η παράσταση, γεμάτη χρώματα και φως, με έξυπνους διαλόγους γεμάτους χιούμορ, πλημμυρισμένη από υπέροχες μελωδίες και τραγούδια, με διαλεχτούς ηθοποιούς – τραγουδιστές, χορογραφημένη στην λεπτομέρεια και όπως πάντα, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσει τους μικρούς μας θεατές σε ονειρεμένους κόσμους.

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ
ΚΙΝΗΣΗ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ-ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ-VIDEO ART: ΑΝΤΩΝΗΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ
ΣΤΙΧΟΙ & ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ: ΛΑΡΙΣΑ ΕΡΕΜΕΓΙΕΒΑ
ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΤΑΣΗ
Παίζουν οι ηθοποιοί: Αθηνά Δημητρακοπούλου, Ελένη Ζιώγα, Εστέλλα Κοπάνου, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου, Ιουστίνα Μάτσιασεκ, Έλενα Μιχαλάκη, Αλέξανδρος Μπούρκας - Μαράκης, Νικόλας Παπακωνσταντίνου.
Είσοδος: 10€





* Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» (είσοδος από Λ. Πλαστήρα) - Τρίτη 24 Ιουλίου - Ώρα έναρξης: 20:30
5ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Κρήτης

Η Μαρία Μανουσάκη Διοργανώνει το μια εμπνευσμένη συνεργασία από τρία σπουδαία μουσικά σχήματα τα οποία θα παρουσιάσουνε αυθεντικές συνθέσεις με κοινή αναφορά στο Κρητικό τοπίο. 1 Βασίλης Σταυρακάκης Φωνή και μαντολίνο - Ζαχαρίας Σπυρηδάκης Φωνή και λίρα- Γιώργος Μανωλάκης Φωνή και λαούτο - Γιάννης Παπατζανής Κρουστά.
2 Μαρία Μανουσάκη κουαρτέτο από Νέα Υόρκη ( Engin Gunaydin drums, Guy Mintus Piano, Panayiotis Andreou bass).
3 Rami Ourabi quartet- Φωνή και νέι από Τυνησία
Κάθε σχήμα θα εμφανιστεί για 45΄ Είσοδος: 10 €
Ένα μέρος των εσόδων θα Δωριστεί στο Ίδρυμα ΕΛΕΠΑΠ.
Τετάρτη 25 Ιουλίου στις 8.30μμ στο φιλόξενο χώρο Οίνος Μανουσάκη στον Βατόλακκο Χανίων.

Θεωρώ πως ένα φεστιβάλ αυτού του επιπέδου με Έμφαση στην μουσική ποικιλομορφία θα επωφελήσει τον Τόπο μας πολιτιστικά & ποιοτικά μιας και έχει γίνει ετήσιος θεσμός από το 2014 στα Χανια.
Φέτος θα Επεκτανθούμε στον όμορφο χώρο του Κηποθέατρο Μανο Χατζηδάκης. Στα προηγούμενα φεστιβάλ έχουν εμφανιστεί:
Ross Daly Ireland, Haig Yazdjian Syria, Tigran Sargsyan Armenia, Andreas Arnold Germany, Guy Mintus Israel,
Carlos Ronda Mas Spain, Stefan Olufsen Sweden, Βασίλης Σκουλάς, Παντελής Κρασαδάκης, Γιώργος Βογιατζής, Δημήτρης Σιδέρης, Παναγιωτης Ανδρεου, Engin Gunaydin Turkey, Πετρος Κλαμπάνης,
Λίγα λόγια για την ιδρύτρια του φεστιβάλ Μαρια Μανουσακη
Γεννημένη στην Nότια Αφρική, μεγαλωμένη στην Ελλάδα και τα τελευταία 6 χρόνια Εγκατεστημένη στη Νέα Υόρκη, η βιολίστρια Μαρία Μανουσάκη είναι μια μουσικός με διεθνή παρουσία στο χώρο της Jazz και world μουσικής.
Σπούδασε με υποτροφία στο Berklee college of music της Βοστώνης το 2000, από το οποίο αποφοίτησε με διάκριση. Το 2014 διοργάνωσε το
Cretan World music festival στον Aλικιανό Χανίων. Με καλεσμένους παγκοσμίως Φήμης μουσικούς. Η Μαρία Μανουσακη Εμπνέεται από τις Κριτικές τις ρίζες και την αγάπη της για την τζαζ, για να δημιουργήσει τις νέες σύνθεσης της,
ο στόχος της παντα είναι να γνωστοποίηση την κρητική μουσική με μια διαφορετική ιδιομορφία, Ίσως πιο Κατανοητό στο ξένο κοινό.


Η Μαρία Μανουσάκη έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και συναυλιακούς χώρους σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών είναι το Perth concert hall στην Αυστραλία, το Frank Sinatra School of Arts στην Νέα Υόρκη, η τελετή λήξης των Mεσογειακών αγώνων στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Έχει ανοίξει μια συναυλία του STING στο Lincoln center New York city, έχει παίξει σε βιντεοκλίπ της διάσημης τραγουδίστριαςΑDELE, Έχει ανοίξει συναυλία των PET SHOP BOYS στο Λυκαβηττό και Εμφανίστηκε με το φημισμένο Gypsy Jazz συγκρότημα Rosenburg Trio.
Το album της “Sole Voyage” Ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη το 2016. Το άλμπουμ Κέρδισε το βραβείο καλύτερο jazz Αλμπουμ Αμερικής 2016 από το “The Akademia Music Awards”. Είναι αφιερωμένο σε όλους τους μετανάστες που φύγανε από την Κρήτη για ξένους και Αγνώστους τόπους το 1920 για μια καλύτερη ζωή. Συμμετέχουν παγκοσμίως φοιμισμένη μουσική στον δίσκο της όπως Shai Maestro piano, Πέτρο Κλαμπανη στο μπάσο και ενορχήστρωση, Μαυρουδης Κοντάνης στο ούτι,Tamer Pirnabassi Canun, Ziv Ravitz drums.
Το καινούργιο της άλμπουμ ηχογραφήθηκε φέτος με καταξιωμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο και θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2018. Με έντονα ακούσματα από την Κρήτη




* Ανοικτό Θέατρο «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ» - Τρίτη 24 Ιουλίου - Ώρα έναρξης: 21:30
«Ερωφίλη project»
Φέτος το καλοκαίρι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το πεντάπρακτο αριστούργημα του Ρέθυμνιώτη ποιητή, τη διασημότερη τραγωδία της κρητικής αναγέννησης, το χρονικό ενός αιματοβαμμένου έρωτα, σε μια σύγχρονη παράσταση που αναδεικνύει την ομορφιά του ποιητικού λόγου, συνοδευόμενο από ζωντανή μουσική πανδουρίδας, κιθάρας, μαντολίνου, κλαρίνου, βιολιού, κρουστών και υψηλού επιπέδου υποκριτικών ερμηνειών.
Μια από τις ιδιαιτερότητες της παράστασης «Ερωφίλη project» είναι το ότι αναπαριστούμε την ιστορία στο φυσικό της περιβάλλον. Διαλέγουμε σαν παραστατικούς χώρους, μεσαιωνικά κάστρα σε όλη την Μεσογειακή λεκάνη, τα οποία θα αποτελέσουν το φυσικό σκηνικό μας.
Μια μοναδική εμπειρία που μεταφέρει τον θεατή σε έναν άλλο χωροχρόνο και τον κάνει επισκέπτη στο παλάτι του βασιλιά Φιλόγονου, όπου εξελίσσετε μια ερωτική τραγωδία... αυτή της Ερωφίλης και του Πανάρετου.
Μ’ αυτόν τον τρόπο καταφέρνουμε να φέρουμε το κοινό στους επιβλητικούς χώρους των κάστρων και των φρουρίων που είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα, όχι σαν απλούς επισκέπτες αλλά σαν μύστες
σε μια θεατρική τελετουργία και μάρτυρες ενός τραγικού περιστατικού.
Επίσης αξίζει να αναφερθεί η ιδιαίτερη αισθητική του έργου: η ζωντανή μουσική από έγχορδα και κρουστά γεμίζει με μελωδίες την αίθουσα του θρόνου, σε έναν ατμοσφαιρικό φωτισμό από κεριά και πυρσούς. Τα πρωτότυπα κοστούμια και η φρέσκια ερμηνευτική πρόταση ολοκληρώνουν την εικόνα της σύγχρονης τραγωδίας. Η «Ερωφίλη project» θα περιοδεύσει το καλοκαίρι του 2018 σε μεσαιωνικά κάστρα και φρούρια, σε Κρήτη, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Μάνη, Πάτρα,
Διδασκαλία, επεξεργασία κειμένου, μουσική: Οικονομίδης Θεόδωρος.

Θίασος:
Ερωφίλη: Αμαλία Αρσένη
Φιλόγονος: Κωνσταντίνος Τσιομίδης
Πανάρετος: Χρήστος Καπένης
Νένα / Ασκιά: Δανάη Λουκάκη
Μαντατοφόρος: Θ. Οικονομίδης
Μουσικοί:
Κιθάρα- Μαντολίνο : Αρετή Κοκκίνου
Πνευστά : Δημήτρης Πρόκος
Κιθάρα, Πανδουρίδα: Θ. Οικονομίδης
Κοστούμια : Βασιλική Σίρμα
Παραγωγή : θεατρικός οργανισμός «Roots»
Οργάνωση: Περιφέρειας Κρήτης
Είσοδος: Ελεύθερη


Post Top Ad

.............