Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Ελληνική Επιτροπή της UNESCO και οι Δήμοι της Εύβοιας τιμούν την Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη” την Κυριακή 13 Μαΐου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Ελληνική Επιτροπή της UNESCO και οι Δήμοι της Εύβοιας τιμούν την Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη” την Κυριακή 13 Μαΐου

Με μια μεγάλη εκδήλωση που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο “ΚΥΜΙ PALACE”, την Κυριακή 13 Μαΐου στις 11 π.μ, η Εύβοια θα τιμήσει την Αρχαιολόγο Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη για την προσφορά της στον Πολιτισμό. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Ελληνική Επιτροπή της UNESCO και την Τοπική Κοινότητα Οξυλίθου, σε συνεργασία και με τους Δήμους της Εύβοιας. Στην τιμητική αυτή εκδήλωση θα βρεθεί η κα Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη η οποία διετέλεσε για χρόνια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας.

Με αφορμή την εκδήλωση, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Οξυλίθου Κλαίρη Κατσαρή, έγραψε σε προσωπική της σελίδα:  “Θεωρώ, πώς πρέπει να “τιμούμε” τους ανθρώπους για το έργο τους και την προσφορά τους , όταν είναι έν ζωή.
Μόνο έτσι η “τιμή” αποκτάει νόημα και αξία. Με την λογική αυτη, η Τ.Κ. Οξυλίθου , διοργανώνει στις 13 Μαίου, ημέρα Κυριακη, και ώρα 11:00, στο kimi Palace, τιμητική εκδήλωση για την κ. Έφη Σαπουνά Σακελλαράκη.
Τήν δικιά μας Έφη, την αρχαιολόγο, την συγγραφέα, την Εφη που έχει συνδέσει το όνομά της με το Βιγλατούρι, και όχι μόνο, και που θα ταξιδέψει απο την Κρήτη , για να βρεθει κοντά μας εκείνη τη μέρα.
Την Τιμά η Εύβοια, ή “δικιά της Εύβοια” , όπως έχει πει χαρακτηριστικά. Δίπλα μας και κοντά μας, και πολύτιμη η βοήθειά της, η εκπαιδευτικός του σχολείου μας, και πρώην Αντιδήμαρχος Κύμης, κ. Ευαγγελία Βελισσαρίου, που με δικές της ενέργειες έχουν γίνει δωρεά , τα όμορα οικόπεδα στο Βιγλατούρι, προκειμένου να συνεχιστούν οι ανασκαφές.


Για την πραγματοποίηση αυτης της εκδήλωσης, χτυπήσαμε την πόρτα της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας, και έτσι η επιθυμία μας παίρνει σάρκα και οστά , και η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας γίνεται συνδιοργανωτής και χορηγός της εκδήλωσης.
Δίπλα μας και πολύτιμη η βοήθειά της, και η Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ασημίνα Παπαναστασίου.
Στην διαδρομή αυτής της προσπάθειας, συναντήσαμε και άλλους φορείς , που θέλησαν να μας βοηθήσουν .
Έτσι και η Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO , μέσω του Programme Manager , κ. Ιωάννη Μανώλη , γίνεται συνδιοργανωτης της εκδήλωσης. Δίπλα μας και ο Δ.Κύμης-Αλιβερίου. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σπανό, την κ. Παπαναστασίου και τον κ. Μανώλη για την πολύτιμη βοήθεια  τους. Ας γίνει αυτή η εκδήλωση η αρχή έτσι ώστε να ξαναρχίσουν οι ανασκαφές στο Βιγλατούρι , και ο λόφος να μας φανερώσει όλη την κρυμμένη ιστορία μας.”

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η Ελληνική Επιτροπή της UNESCO και οι Δήμοι της Εύβοιας τιμούν την Έφη Σαπουνά-Σακελλαράκη” την Κυριακή 13 Μαΐου

Post Top Ad

.............