Έλληνες συνεχίζεται η Σταύρωση χωρίς ανάσταση - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Έλληνες συνεχίζεται η Σταύρωση χωρίς ανάσταση


Το φετινό Πάσχα ίσως να είναι το πιο βιωματικό των τελευταίων δεκαετιών για τους περισσότερους των συνελλήνων. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία μιλούμε για το σταυρικό θάνατο του Χριστού συνδεδεμένο με την Ανάστασή Του. Δίχως την Ανάσταση, η σταύρωση θα ήταν απλά μια απάνθρωπη τιμωρία. Δίχως το μαρτύριο της Σταύρωσης δεν θα υπήρχε θυσία. Δίχως τη θυσία του Θεανθρώπου δεν θα υπήρχε η νίκη. Με τη Σταύρωση και την Ανάστασή Του ο Χριστός νίκησε το θάνατο και την αμαρτία και έδωσε την ελπίδα για την οριστική ανάσχεση της φθαρτότητάς μας. Η θυσία του Χριστού και η Ανάστασή Του δημιουργούν την πίστη και την ελπίδα σε καθέναν από εμάς ότι μπορούμε να υπερβούμε τη θνητότητά μας.

Πριν από  χρόνια ξεκίνησε ο σύγχρονος «Γολγοθάς» των Ελλήνων. Η αγγλική εφημερίδα «Independent» τον χαρακτήρισε προ ολίγων ημερών ως ένα ανόητο οικονομικό πείραμα των Ευρωπαίων ηγετών. Ανόητο ή ευφυές, πείραμα ή έσχατη ελπίδα, το μνημόνιο αποτελεί τη σύγχρονη σταύρωση μιας ολόκληρης χώρας. Δύο γενιές χάνουν το δικαίωμα σε ένα καλύτερο μέλλον, η μεσαία τάξη φτωχοποιείται, συνταξιούχοι και μισθωτοί εξαθλιώνονται, οι άνεργοι εκπαραθυρώνονται από τον κοινωνικό ιστό.
Η σταύρωση ενός ολόκληρου έθνους όχι μόνον δεν έχει νόημα, εάν δεν ακολουθήσει η ανάσταση, αλλά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κοινωνική έκρηξη και στον εκφασισμό των λαϊκών στρωμάτων. Την ανθρώπινη εξαθλίωση δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις με έλλογα επιχειρήματα και μαξιμαλιστικές ιδεοληψίες. Εάν χαθεί η ελπίδα, έρχεται ο όλεθρος…



Καλό Πάσχα!
ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗ
www.argiriadis.gr
http://www.agelioforos.gr/

Post Top Ad

.............