Η Ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου στην Ιεράπετρα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Η Ακολουθία και η περιφορά του Επιταφίου στην Ιεράπετρα



Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευή 6 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας και προεξήρχε της περιφοράς του Επιταφίου.



Τον Επιτάφιο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου συνόδευσε η Φιλαρμονική του Δήμου Ιεράπετρας. Και φέτος στην πομπή συμμετείχε με ιερή κατάνυξη πλήθος πιστών χριστιανών της πόλεως αλλά και επισκεπτών.
Οι Επιτάφιοι των Ενοριών της Ιεράπετρας συναντήθηκαν στην πλατεία του Ηρώου, όπου και αναπέμφθηκε δέηση, στο τέλος της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα με τη χάρη του υπερ ημών παθόντος, σταυρωθέντος και ταφέντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και καλή Ανάσταση.


Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας παρέστησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ηλίας Νταραράς, οι Αντιδήμαρχοι κ. Μάνος Λουτσέτης και Μαρία Ρουμελιωτάκη, ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας κ. Σπυρίδων Χασιώτης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α  κ. Μάνος Γεωργαλάκης κ.α.

Post Top Ad

.............