Η Ακολουθία των Ωρών και ο Αρχιερατικός Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάββατο 7 Απριλίου 2018

Η Ακολουθία των Ωρών και ο Αρχιερατικός Εσπερινός της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας


Τη Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην ακολουθία των Μεγάλων και Βασιλικών Ωρών και στον Εσπερινό της Αποκαθηλώσεως στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιεράπετρας. Μετά το Ευαγγελικό ανάγνωσμα του Εσπερινού της Αποκαθηλώσεως ο Σεβασμιώτατος μίλησε κατάλληλα για τη μωρία του Σταυρού του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.



Όπως σημείωσε ο Σεβασμιώτατος χάρη στην άμετρη αγάπη του Θεού, ο  Σταυρός του Χριστού από ατιμωτικό και φρικτό φονικό όργανο θανατώσεως των κακούργων μετεβλήθη σε σύμβολο σωτηρίας, μέσο συμφιλίωσης με το Θεό και πηγή αγιασμού και απολυτρώσεως. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημαντική θέση του Σταυρού στη ζωή της Εκκλησίας και στη θεολογία του Σταυρού, καθώς ο Σταυρός μαζί με την Ανάσταση λειτουργούν ως δυο βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινείται η ζωή των πιστών χριστιανών. Τέλος, τόνισε ότι η Ανάσταση προϋποθέτει το Σταυρό, ο οποίος «τοις μεν απολλυμένοις μωρία εστί τοις δε σωζομένοις ημίν δύναμις Θεού εστι», και ο Σταυρός προμηνύει την Ανάσταση.



Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών προσκύνησαν στο τέλος της Ακολουθίας τον Επιτάφιο και έλαβαν αντίδωρο από το χέρι του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου.

Post Top Ad

.............