Παρουσίαση φωτογραφιών με τίτλο «Explorations» την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Παρουσίαση φωτογραφιών με τίτλο «Explorations» την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο

Παρουσίαση των φωτογραφιών με τίτλο "Explorations" τις Antje Larsen. Η παρουσίαση θα γίνει στον χώρο του ResidenceSEA την Παρασκευή, 10 Νοεμβρη 2017.  Το ResidenceSEA βρίσκεται στην παραλία της Αμμουδάρας στο Ηράκλειο, πίσω από το Παγκρήτιο Στάδιο, στην παλιά ταβέρνα Λίντο, στο τέλος της οδού Κιλκίς.
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 και η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η Antje Larsen είναι μία αυτοδίδακτος φωτογράφος. Γεννήθηκε στην Γερμάνια και για σχεδόν 20 χρόνια ζει και εργάζεται στο ΙΤΕ, στο Ηράκλειο Κρήτης. Από 2012 είναι μέλος του ResidenceSEA –Sensing your Environment through Art. Έχει συμμετάσχει από το 2010 σε διάφορες ομαδικές εκθέσεις στο Ηράκλειο και στην Βιέννη, Αυστρια, οπως και φετος στην εκθεση του μονιτορ φεστ 2017 "Από το Όνειρο στην Παρακμή".
Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το ResidenceSEA, τα projects, τις εκδηλώσεις και τους καλλιτέχνες που θα φιλοξενηθούν το προσεχές διάστημα στο facebook https://www.facebook.com/ResidenceSEA ή επισκευτείτε την ιστοσελίδα μας http://maakali.org/ResidenceSEA/


Εξερευνήσεις
Τα κίνητρα μου για την ενατένιση της θάλασσας είναι η ανάδειξη των εγγενών χαρακτηριστικών της και η αξιοποίηση της σαν ένα λογισμικό γραφικών για την δημιουργία εικόνων. Έχουν γίνει πολλές προσπάθειες στις νέες τεχνολογίες για να μας δώσουν έλεγχο στη διαδικασίας λήψης εικόνων, να μας επιτρέψουν να ορίσουμε το σχηματισμό και τη διαμόρφωση συναρπαστικών μοτίβων, συναρπαστικών σκιών και αποχρώσεων, μαγευτικών χρωμάτων και σχημάτων και πολλών άλλων· εν συντομία να κάνουμε ψηφιακές εικόνες, που στις περισσότερες περιπτώσεις όχι μόνο εμπνέονται από τη φύση, αλλά και τη μιμούνται. Αντί να ακολουθήσω τη συνήθη διαδικασία, έμπνευση αρχικά από τη φύση και στη συνέχεια δημιουργία του οράματός μου σε μια οθόνη υπολογιστή, προτιμώ να απολαύσω τα οράματα που η ίδια η φύση δημιουργεί διερευνώντας την αλληλεπίδραση μεταξύ της τοπολογίας και της δυναμικής του περιβάλλοντος. Ως αποτέλεσμα, η φύση είναι η έμπνευση και ο δημιουργός συγχρόνως. Η φύση έχει τον έλεγχο σφυρηλατώντας τις εικόνες με τις δικές της παλέτες και εργαλεία, με το δικό της "λογισμικό δημιουργίας γραφικών".
Επομένως, δεν έχω τον έλεγχο σε αντίθεση με αυτό που συνήθως προσπαθώ να κάνω στην καθημερινή μου ζωή, όπου προσπαθώ να έχω όσο το δυνατόν περισσότερο έλεγχο. Για να είμαι ακριβής, το μόνο που ελέγχω είναι αυτό που καταγράφεται, άρα και απομνημονεύεται καθώς και η ένταση της καταγραφής. Όλα αυτό διέπεται ταυτοχρόνως από όλα όσα βρίσκονται έξω από τον έλεγχό μου. Γίνεται μια άσκηση στην αποδοχή του τι δεν μπορώ να ελέγξω και πώς μπορώ αντί αυτού να το μετατρέψω σε μια δημιουργική διαδικασία. Επομένως, πρέπει να γίνω μέρος όλων όσων δεν μπορώ να ελέγξω εκείνη την στιγμή και να καταγράψω τα ερεθίσματα που μου προκαλούν ενδιαφέρον. Αυτό για εμένα είναι κάτι μαγικό, και κάτι το οποίο θέλω να μοιραστώ μέσα από αυτή την παρουσίαση.
Ιστοσελίδα: https://antjelarsen.wordpress.com/

Παρουσίαση φωτογραφιών με τίτλο «Explorations» ην Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο

Post Top Ad

.............