Επίσκεψη στο Σπήλαιο ΄΄Οξω Λατσίδι΄΄ Σιτάνου την Κυριακή 12 Νοεμβρίου ( δηλώστε συμμετοχή ) - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Επίσκεψη στο Σπήλαιο ΄΄Οξω Λατσίδι΄΄ Σιτάνου την Κυριακή 12 Νοεμβρίου ( δηλώστε συμμετοχή )

Στη θέση «Πατέλια», 1 χλμ ΒΔ της Σιτάνου, σε υψόμετρο 610μ, βρίσκεται το σπήλαιο ‘’ Όξω Λατσίδι’’ .Ανήκει σε μια περιοχή έντονα καρστική που λόγο της μορφολογίας και της λιθολογίας της έχει ευνοηθεί η δημιουργία μεγάλου αριθμού επιφανειακών και υπόγειων καρστικών σχηματισμών. Είναι από τα μεγαλύτερα σε μήκος σπήλαια της Κρήτης που φτάνει τα 360μ, με φτωχό εσωτερικό διάκοσμο. Πρόσφατες έρευνες που έγιναν από Γάλλους σπηλαιολόγους έδειξαν ότι το σπήλαιο επεκτείνετε άλλα 1000 μέτρα και σύμφωνα με τις μελέτες πρόκειται για υπόγειο ποτάμι. Η είσοδος στο σπήλαιο γίνεται από μια κάθετη τρύπα 3 μέτρων με τη βοήθεια ανεμόσκαλας . Κατηφορίζοντας προς το εσωτερικό του σπηλαίου, αποκτά τη μορφή γαλαρίας με αυξομειώσεις στο πλάτος και στο ύψος, με πάτωμα γλιστερό και λασπώδες σε κάποια σημεία. Αρχικά το σπήλαιο καταγράφτηκε και μελετήθηκε από τον P. Faure, αλλά αργότερα χαρτογραφήθηκε από τον Ελευθέριο Πλατάκη και τον Σητειακό Ιωάννη Τσιφετάκη.

Η επίσκεψη στο σπήλαιο γίνεται με κανόνες ασφαλείας που καθορίζονται από εμάς και τους ακολουθούν όλοι οι συμμετέχοντες. Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι 25 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Ο σύλλογος διαθέτει ανάλογο εξοπλισμό ( κράνος- φακό - μπαταρίες ) με χρέωση 8 ευρώ. Βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή στις εκδρομές είναι η εγγραφή ως μέλος. Το κόστος της ετήσιας εγγραφής είναι 10 ευρώ.
Θα πρέπει να κρατάτε και μια δεύτερη αλλαξιά με πρόχειρα ρούχα για εντός σπηλαίου – γάντια – γαλότσες η μποτάκι – φούτερ η ελαφρύ μπουφάν.
Αναχώρηση στις 08:30 από το κολυμβητήριο. Σε περίπτωση βροχής, η εκδρομή στο σπήλαιο αναβάλλεται.
Δηλώστε συμμετοχή στο τηλ 6974997414 Δασκαλάκης Γιάννης, το αργότερο έως την Παρασκευή το μεσημέρι.
Επίσκεψη στο Σπήλαιο ΄΄Οξω Λατσίδι΄΄ Σιτάνου την Κυριακή 12 Νοεμβρίου ( δηλώστε συμμετοχή )

Post Top Ad

.............