Η πανήγυρη Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων της Ενορίας Μύρτου Ιεράπετρας - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Η πανήγυρη Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων της Ενορίας Μύρτου Ιεράπετρας



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων Μύρτου Ιεράπετρας. Ανήμερα της πανηγύρεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου, ευλόγησε τους άρτους και στη συνέχεια, περιστοιχούμενος από τους Εφημερίους της δυτικής Επαρχίας Ιεράπετρας ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.



Στην εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος αναφέρθηκε στη διακονία των Αγίων Αναργύρων και, λαμβάνοντας αφορμή από το Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, αναφέρθηκε στη χριστιανική αγάπη, η οποία «μακροθυμεί, χρηστεύεται, ου ζηλοί, ου περπερεύεται, ου φυσιούται, ουκ ασχημονεί, ου ζητεί τα εαυτής», αφού δεν είναι χρησιμοθηρική και ιδιοτελής.
Στην πανήγυρη έλαβαν μέρος οι Αιδεσιμ. Εφημέριοι των Ενοριών Μύθων Οικονόμος Γεώργιος Μανθαιάκης, Κάτω Σύμης π. Νικόλαος Κονδυλάκης, Μύρτου π. Ελευθέριος Δαργάκης και Χριστού π. Εμμανουήλ Προϊστάκης, ενώ παρέστη πλήθος πιστών της περιοχής, μεταξύ των οποίων ήταν ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μύρτου κ. Αλέξανδρος Παντελάκης.

Post Top Ad

.............