Συνεχίζεται το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Συνεχίζεται το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων


Δεύτερη βδομάδα του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και το πρόγραμμα συνεχίζεται με πολλές ταινίες, ειδικές εκδηλώσεις, εκλεκτούς προσκεκλημένους και εκπαιδευτικές δράσεις και εργαστήρια, όπως υπόσχονται οι διοργανωτές.

Ολη η δεύτερη βδομάδα του Φεστιβάλ έχει εντατικά cineΜαθήματα. Πρωινές προβολές για τα σχολεία σε συνεργασία με το διεθνές φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπιάς για Παιδιά και Νέους και  εργαστήρια για μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Σήμερα Τρίτη 31 Οκτωβρίου και αύριο Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα γίνει αφιέρωμα για το προσφυγικό με τίτλο “Σε κάθε τόπο ξένος”. Στις 6 το απόγευμα σήμερα ξεκινούν οι ταινίες από το Home New Home – Project ταινίες στην παράγωγη των οποίων συμμετείχαν και πρόσφυγες από 5 χώρες της Μεσογείου. Στις 8 το βράδυ της Τρίτης το Φεστιβάλ προβάλει την ταινία «Πλατεία Αμερικής» του Γιάννη Σοκαρίδη. Στην προβολή θα βρίσκεται ο πρωταγωνιστής Μάκης Παπαδημητρίου. Η ταινία αποτελεί την ελληνική πρόταση για Oscar ξενόγλωσσης ταινίας.



Το αφιέρωμα συνεχίζεται την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου στις 8 το βράδυ με την προβολή – μεταξύ άλλων – των ταινιών: «4.1 Miles» της Δάφνης Ματζιαράκη η οποία είχε προταθεί για Oscar Ντοκιμαντέρ στα 89α βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας, «Πίσω δεν γυρνάω» της Φλώρας Πρησιμιντζή. Στην προβολή θα παραβρίσκεται  η σκηνοθέτις.
Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ειδικό αφιέρωμα με τίτλο «Δικαίωμα στο Λόγο». Αμέσως μετά στις 8 το βράδυ «Πεθαίνοντας στο γέλιο» η νέα ταινία του Στέλιου Κούλογλου ο οποίος θα παρευρεθεί στην προβολή. Μετά την προβολή της ταινίας θα γίνει παρουσίαση και στο καινούργιο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου «Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση»  εκδόσεις της Εστίας. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Μιλτιάδης Κλωνιζάκης του οποίου ο πατέρας, Γιάννης Κλωνιζάκης καταθέτει – μαζί με δεκάδες άλλους- την μαρτυρία του για την εποχή και η οποία φιλοξενείται στο βιβλίο.
Την Παρασκευή 3 Νοέμβριου 2017 κλείνει το 5ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων με μια βραδιά αφιερωμένη στις εκπαιδευτικές δράσεις του Φεστιβάλ. Η βραδιά ξεκινάει στις 19:00  ενώ οι προβολές του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων θα κλείσουν στις  22:00 την Παρασκευή με την ταινία «Επιχείρηση Πανελλήνιες» σε σκηνοθεσία Κώστα Σπανουδάκη.
Η είσοδος σε όλες τις δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και τις παράλληλες δράσεις του είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ, με προαιρετική προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας  και φαρμάκων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και για δομές της πόλης.  Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 5ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων στην διεύθυνση  www.chaniafilmfestival.com


Post Top Ad

.............