Τελέστει η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και διετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Τελέστει η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και διετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου, πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο για την συμπλήρωση δύο χρόνων από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Πέτρας και Χερρονήσου κυρού Νεκταρίου. Στη Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και πλήθος πιστών.


Τον θείο λόγο κήρυξε κατάλληλα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιος, ο οποίος με λόγο μεστό και ιδιαίτερα συγκινητικό σκιαγράφισε την προσωπικότητα του αοιδίμου Αρχιερέως.
Τέλος, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νεκταρίου, που βρίσκεται στον αὐλειο χώρο του Ι. Μ. Ναού της Μεγάλης Παναγίας.


Post Top Ad

.............