Προεισπράττουν τα τροφεία του Ιουλίου του 2018 οι παιδικοί σταθμοί του Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Προεισπράττουν τα τροφεία του Ιουλίου του 2018 οι παιδικοί σταθμοί του Ηρακλείου

Ένα ιδιαίτερο περιστατικό το οποίο προκάλεσε την εντύπωση και την απορία γονέων παιδιών, παιδικού σταθμού συνέβη στο Ηράκλειο.
Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Ηρακλείου ξεκίνησαν την λειτουργία τους για το σχολικό έτος 2017 - 2018 στις 1 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά που φοιτούν δεύτερη χρονιά και στις 13 Σεπτεμβρίου για τα παιδιά που γράφτηκαν πρώτη φορά.
Η εβδομάδα προσαρμογής των παιδιών κράτησε περίπου 10 ημέρες ( για όλο το χρονικό διάστημα έως το τέλος του Σεπτέμβρη ) στην οποία οι μικροί μαθητές φιλοξενούνται απο 2 έως 3 ώρες δηλαδή απο τις 8.30 έως τις 11.00 το πρωί.
Η κανονική λειτουργία και ένταξη των παιδιών τόσο σε δράσεις όσο και σε πλήρες πρόγραμμα με διατροφή ( πρωινό - δεκατιανό - μεσημεριανό φαγητό ) ξεκίνησε τον μήνα Οκτώβριο.


Δεχτήκαμε παράπονα γονέων για την καταβολή των τροφείων των μηνών Σεπτέμβριο , Οκτώβριο και Ιούλιο του 2018 και εκφράσαμε την απορία μας και την έκπληξη μας προσπαθώντας να ερμηνεύσουμε τον τρόπο σκέψης της καταβολής των χρημάτων ( τα οποία βγαίνουν σύμφωνα με το εκαθαριστικό του κάθε γονέα ) 
 Απο την πλευρά της ΔΟΠΑΦΜΑΗ μιλώντας με τον πρόεδρο του οργανισμού κύριο Γιώργο Βουρεξάκη λάβαμε την απάντηση ότι η καταβολή των τροφείων γίνεται στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα.

Ο μήνας Ιούλιος του 2018  προπληρώνεται με το σκεπτικό και την απόφαση του οργανισμού ότι πολλοί γονείς τον μήνα Ιούλιο δεν φέρνουν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς λόγω ότι ξεκινά το καλοκαίρι και για να αποφύγουν την μή καταβολή των χρημάτων, τα εισπράττουν νωρίτερα.
Στην περίπτωση του μήνα Σεπτέμβριο η απάντηση του κυρίου Βουρεξάκη ήταν ότι πρέπει να πληρωθεί όλος ο μήνας ασχέτως ότι τα παιδιά ξεκίνησαν 13 του μήνα και για όλο τον μήνα δεν τράφηκαν καθότι μήνας προσαρμογής.
Μάλιστα ανέφερε ότι το κόστος του φαγητού ανα παιδί είναι 3 με 4 ευρώ, και ότι το ποσό αντιστοιχεί σε ρεύμα, προσωπικό και αναλώσιμα είδη.
Καλούνται δηλαδή οι γονείς να πληρώσουν 15 ημερών ρεύμα και ανακυκλώσιμα είδη παιδικού σταθμού που για πρώτη φορά τον επισκέφτηκαν στην μέση του μήνα.

Στιούς δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε η καταβολή τροφείων 3 μηνών λίγο πρίν τα Χριστούγεννα που όλος ο κόσμος καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας και άλλους φόρους είναι δυσβάστακτη και ίσως και τολμηρή.
Τα απαιτούμενα που καλείται κάθε γονιός να καταβάλει είναι υποχρέωση του.
Η αντιστοιχία όμως του ποσού των συγκεκριμένων μηνών θεωρείται άδικη καθώς δεν είναι ανάλογη των παρουσιών των παιδιών τόσο σε χρήση φαγητού όσο και σε δράσεις.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του κυρίου Βουρεξάκη ( σε παράδειγμα συγκεκριμένου γονέα που έπρεπε να πληρώσει 240 ευρώ )
Ότι άν δεν αδυνατεία να καταβάλει το ποσό σε μετρητά μπορεί και με κάρτα.






Post Top Ad

.............