Αποκατάσταση των υφαλών τμημάτων του. ενετικού λιμένος Ρεθύμνου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Αποκατάσταση των υφαλών τμημάτων του. ενετικού λιμένος Ρεθύμνου

Κονδύλια ύψους 330.000 ευρώ διεκδικεί το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο από το νέο ΕΣΠΑ, προκείμενου να υλοποιήσει το ουσιαστικής σημασίας για την ασφάλεια του ενετικού λιμανιού έργου, που δεν είναι άλλο από την αποκατάσταση των υφαλών τμημάτων του. Η μελέτη του έργου έχει γίνει από το 2010, οπότε και παρατηρήθηκε το πρόβλημα το οποίο επιδεινώνεται καθημερινά, ενώ εδώ και επτά χρόνια αναζητούνταν η παραπάνω χρηματοδότηση. Πλέον, επτά χρόνια μετά, ο φάκελος του έργου αποστέλλεται στην Διαχειριστική Αρχή καθώς υπάρχει άξονας σχετικός με λιμενικά έργα, με την ελπίδα να δοθεί το πράσινο φως για την εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων.


 
Χθες μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου και λιμενικού ταμείου, προκειμένου να υπάρχει και από πλευράς δήμου επιβλέποντας μηχανικός κατά τη εκτέλεση των εργασιών, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ.
 
Σημειώνεται ότι από τις 330.000 ευρώ οι 20.000 αφορούν την επίβλεψη των παραπάνω εργασιών από την αρχαιολογία, όπως ανέφερε χθες στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η πρόεδρος του Λ.Τ Ρένα Κουτσαλεδάκη.
ρεθεμνιωτικα νεα

Αποκατάσταση των υφαλών τμημάτων του. ενετικού λιμένος Ρεθύμνου

Post Top Ad

.............