Συλλογή υπογραφών ξεκινούν κάτοικοι της Ανώπολης Πεδιάδας για να ξανά ζωντανέψει το ιστορικό παλιό δημοτικό Σχολείο - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Συλλογή υπογραφών ξεκινούν κάτοικοι της Ανώπολης Πεδιάδας για να ξανά ζωντανέψει το ιστορικό παλιό δημοτικό Σχολείο



Το Δημοτικό Σχολείο Ανώπολης έχει αδιαμφισβήτητα μεγάλη συναισθηματική αξία για τους περισσότερους κάτοικους της περιοχής. Ήρθε η στιγμή την αγάπη μας και την επιθυμία μας αυτή να την δείξουμε με πράξη.

Με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου, ξεκίνησε σήμερα ένας καινούργιος κύκλος προσπαθειών, ώστε να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες αρχές και να δρομολογηθούν επιτέλους οι διαδικασίες για την αποκατάσταση αυτού του ιστορικού για το χωριό, κτηρίου.





Η πρώτη φάση της προσπάθειας αυτής, ήταν ο καθαρισμός του χώρου, ώστε να αναδειχτεί η φυσική ομορφιά του τοπίου και η μεγαλοπρέπεια του κτηρίου, παρόλα τα καταστροφικά σημάδια που έχει αφήσει ο χρόνος πάνω του και οι απίστευτες προοπτικές που υπάρχουν για την αξιοποίηση του, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.







Σε δεύτερη φάση, ΞΕΚΙΝΑ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ, από όλους εκείνους που επιθυμούν την αποκατάσταση του Σχολείου έτσι ώστε να ενισχυθεί η φωνή μας προς τους υπεύθυνους, πως δεν δεχόμαστε πλέον να βλέπουμε την ιστορία του χωριού μας, να "γκρεμίζετε" μαζί με τους τοίχους αυτού του κτηρίου.

Όποιος λοιπόν επιθυμεί να δει το Παλιό Σχολείο να ζωντανεύει, ζωντανεύοντας μαζί και παλιές αγαπημένες και πολύτιμες μνήμες, ας βάλει την υπογραφή του, στην παρακάτω επιστολή-αίτημα  που θα παραδοθεί στις αρμόδιες αρχές του τόπου.

Τηλέφωνα επικοινωνίας υπευθύνων για την συλλογή των υπογραφών:
 Κορνηλάκη Θεοδώρα 6955654622 
Καψετάκη Τζούλη 6979268105







ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΩΠΟΛΙΩΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΩΠΟΛΗΣ.

Με το παρόν έγγραφο μας σας γνωστοποιούμε ένα πάγιο αίτημα μας όπως περιγράφετε παρακάτω και το οποίο συνοδεύετε με τις υπογραφές των μόνιμων κατοίκων του οικισμού Ανώπολης αλλά και των απόδημων Ανωπολιωτών.
Αξιότιμοι κύριοι,
Το παλιό Δημοτικό Σχολείο στον οικισμό Ανώπολης, που η λειτουργία του χρονολογείται από το 1927,αποτελεί ένα ιστορικό κτήριο για το δήμο μας,με μεγάλη συναισθηματική αξία για τους κατοίκους αλλά και τους απόδημους, αφού σε αυτό έχουν γαλουχηθεί γενιές Ανωπολιωτών.
Η αδιαφορία ή και η αδυναμία των αρχών και η γραφειοκρατεία τόσων χρόνων έχει επιτρέψει στον χρόνο να αφήσει τις αμείλικτες φθορές πάνω του.
Θέλουμε αυτό να αλλάξει.







Αγαπάμε το χωριό μας, αγαπάμε την ιστορία και την κληρονομιά του και προστατεύοντας τα, διασφαλίζουμε και το μέλλον του.
Η τοποθέτηση του κτηρίου αυτού στο σήμερα, αποτελεί για εμάς μια αναγκαιότητα, καθιστώντας το πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια αναζωογόνησης του χωριού και αναστροφής του κλίματος ερημοποίησης του παλιού οικισμού της Ανώπολης, ενός χωριού μόλις 15 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Κρήτης.
Ονειρευόμαστε το κτήριο αυτό σαν ένα πνεύμονα ζωής, σαν ένα καταφύγιο της παράδοσης αλλά και σημείο αναφοράς για τις επόμενες γενιές, μια στέγη τεχνών και γραμμάτων που θα εμπνεύσει νέους ανθρώπους να φτιάξουν τα όνειρα τους στον τόπο μας, δίνοντας του ξανά ελπίδα και ζωή. 


ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΖΗΤΟΥΜΕ: 
την αποκατάσταση του Παλιού Δημοτικού Σχολείου Ανώπολης, 

σεβόμενοι έτσι την παρακαταθήκη των προγόνων μας και διαφυλάσσοντας την ιστορία του χωριού μας, παραδίδοντας την στις επόμενες γενιές.




Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ...

Την Κυριακή 2 Απριλίου στα πλαίσια της πανελλήνιας εθελοντικής κίνησης καθαρισμού lets do it Greece, ο πολιιτιστικός σύλλογος Ανώπολης έδωσε δυναμικά το παρόν συμμετέχοντας, καθαρίζοντας, και βελτιώνοντας τον περιβάλλοντα χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου Ανώπολης, ένος πανέμορφου ιστορικού για το χωριό κτηρίου το όποιο δυστυχώς οι αρχές του τόπου από αδιαφορία, άφησαν να γκρεμίζετε....
Θέλοντας λοιπόν να δώσουμε το μήνυμα πως δεν εγκαταλείπουμε την ιστορία του τόπου μας και σαν εναρκτήρια κίνηση ενός νέου κύκλου προσπάθειας, ενεργοποίησης των αρμοδίων,






Post Top Ad

.............