Με ένα πρωτότυπο τρόπο παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη στα Εκπαιδευτήρια Θεοδωροπούλου» στα Χανιά το βιβλίο της συγγραφέως, Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, «Μια Ζαχαρένια Συνταγή» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Με ένα πρωτότυπο τρόπο παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη στα Εκπαιδευτήρια Θεοδωροπούλου» στα Χανιά το βιβλίο της συγγραφέως, Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, «Μια Ζαχαρένια Συνταγή»


Στα «Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Θεοδωροπούλου» στην πόλη των Χανίων ταξίδεψε και παρουσιάστηκε, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, το παιδικό βιβλίο της βραβευμένης, από την  Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. συγγραφέως, Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, «Μια Ζαχαρένια Συνταγή» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS.



Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν στον ζαχαρένιο κόσμο του Ρένου του Ζαχαρένιου με την παραστατική αφήγηση της συγγραφέως και  στη συνέχεια συμμετείχαν σε καλλιτεχνική δραστηριότητα, η οποία αφορούσε ζωγραφική σε καρτ – ποστάλ, με ευχές που τα ίδια έγραψαν για τα παιδιά – πρόσφυγες.

Ενώ, στο τέλος τα περίμενε μια μοναδική έκπληξη. Το εστιατόριο των εκπαιδευτηρίων πρόσφερε τα υλικά και η συγγραφέας, παρέα με τα παιδιά του νηπιαγωγείου και τις νηπιαγωγούς, έφτιαξαν λαχταριστούς κουραμπιέδες, τους οποίους πρόσφεραν στα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, στα πλαίσια της δράσης "Μικροί μάγειρες και συνταγές αγάπης" την οποία συντονίζει και μεταφέρει η συγγραφέας, ανά την Ελλάδα, στηρίζοντας το έργο της Μ.Κ.Ο. "Μπορούμε".




Συντονίστρια της παρουσίασης ήταν η νηπιαγωγός των εκπαιδευτηρίων, Αγγελική Καρέλα.  

Περιγραφή:

Ο Ρένος ο Ζαχαρένιος, ένας ζαχαροπλάστης, διαφορετικός απ' αυτούς που ξέρουμε, ζει στα ... σύννεφα και φτιάχνει λιχουδιές για τους ήρωες των παραμυθιών. Αγαπάει όμως πολύ και τους ανθρώπους, γι’ αυτό αποφασίζει να φτιάξει μια ζαχαρένια συνταγή μόνο για κείνους. Μέχρι το βράδυ όλα πρέπει να είναι έτοιμα. Θα προλάβει όμως; Μια ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης. 

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS, υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με την υποστήριξη της ΕΡΤ.

Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο.









Post Top Ad

.............