Σας παρουσιάζουμε το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο της πόλης του Ηρακλείου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Σας παρουσιάζουμε το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο της πόλης του Ηρακλείου



Σας παρουσιάζουμε το Το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο του Δήμου Ηρακλείου που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης και εδώ και λίγες ημέρες έχει ανοίξει την πόρτα του στους κατοίκους όλης της Κρήτης
Συγκεκριμένα απο τις 8 Δεκεμβρίου όπου και έγινε η φωταγώγηση το δέντρου και μέχρι και της 7 Ιανουαρίου θα σκορπίζει νότες χαράς και ξεγνοιασιάς στους επισκέπτες.



Πανέμορφα ξύλινα σπιτάκια, διαφορετικών χρωμάτων, σε ένα προφυλαγμένο απο κάγκελα χώρο στολισμένα με χριστουγεννιάτικη διάθεση, καθημερινές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις, διαδραστικά παιχνίδια, πολιτιστικές και γαστρονομικές δράσεις, εργαστήρια στολιδιών και ένα υπέροχο παγοδρόμιο συνθέτουν στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο χρώματα και αρώματα γιορτής.



Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ κύριος Γιώργος Τζαγκαράκης μίλησε στο ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΆ και ανέφερε ότι φέτος το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο ήταν κάτι διαφορετικό στην πόλη του Ηρακλείου. Σκοπός ήταν να δημιουργήσουμε ένα χειμωνιάτικο εορταστικό προορισμό, έτσι ώστε κάτοικοι όλων των περιοχών της Κρήτης αλλά και ευρύτερα όλης της Ελλάδας να μπορέσουν να συνδυάσουν τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στο Ηράκλειο με την εμπειρία του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου.
Είναι η πρώτη χρονιά του εγχειρήματος και πιθανόν να υπάρχουν ατέλειες αλλά η συνεχή μας προσπάθεια θα φέρει το επιθυμητό.


Σκοπός βαθύτερος της δημοτικής αρχής είναι να έρθει σε επαφή με τουριστικά γραφεία και ξενοδόχους όπου θα στηρίξουν την φιλοξενία τουριστών σε συνδιασμό με την εμπειρία τους - επίσκεψη τους στο Χριστουγεννιάτικο κάστρο.
Ο κύριος Τζαγκαράκης επιφυλάχθηκε να παρουσιάσει τα νούμερα των επισκεπτών του  ( Κάστρου ) μετά το πέρας των εκδηλώσεων, τονίζοντας ότι προς το παρόν η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη.
Η φυσική του παρουσία στο χώρο ώς πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ αλλά και των υπολοίπων μελών εξηγεί την επιτυχία της προσπάθειας, δεδομένο ότι συνεχώς φροντίζουν για τις τυχόν ελλείψεις ή για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκθετών αλλά και του κοινού.




Στο χριστουγεννιάτικο κάστρο ξαναγίνεσαι παιδί, οι φετινές δράσεις έδωσαν μια διαφορετική αισθητική στον χώρο αλλά και στην διάθεση μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κλέψουμε στιγμές απο την άγονη πραγματικότητα και να ξαναγίνουμε παιδιά κοντά στα παιδιά μας.


































Μια ξεχωριστή φάτνη που ξεφεύγει από τα κλασσικά σχέδια φιλοξενείται φέτος στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, στην Πλατεία Ελευθερίας. Πρόκειται για μία κατασκευή που δημιούργησε το Εργαστήρι Ιδεών των καλών φίλων Χάρη Σπινθάκη και Καλλιόπη Φασουλάκη που εδρεύει στο Βενεράτο 


Ηταν μια ιδέα του μέλους της ΔΗΚΕΗ κυρίας Μαρία Τζιράκη Πατακού όπου σε συννενόηση με την ΔΗΚΕΗ ήρθε σε πέρας και δημιούργησε ήδη θετικά σχόλια στον κόσμο.
Ανακυκλώσιμα υλικά  σκληρό χαρτί, ξύλο και ύφασμα γάζα είναι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την δημιουργία της.












Στο χριστουγεννιάτικο κάστρο - χωριό της πλατείας Ελευθερίας Ηρακλείου η γιορτινή διάθεση καλά κρατεί.
Μικροί και μεγάλοι με την ελπίδα της γέννησης του Χριστού συμμετέχουν στο εορταστικό κλίμα των ημερών. Άξιο σχολιασμού βέβαια  είναι η δημιουργία του ταχυδρομείου  που φέτος για πρώτη φορά υπάρχει στο χριστουγεννιάτικο κάστρο όπου και φιλοξενεί τα γράμματα των μικρών μας φίλων πρός τον Άγιο Βασίλη τα οποία  καρφιτσώνονται στον τοίχο.




Τα ξωτικά ττου Κάστρου φροντίζουν έπειτα  για την εκπλήρωση των επιθυμιών.
Η ελπίδα των Χριστουγέννων, η ελπίδα της ύπαρξης του Άη Βασίλη και βέβαια η εκπλήρωση της επιθυμίας με το προσδοκώμενο δώρο.
Ξεχωρίσαμε γράμματα που μας έκαναν εντύπωση και σας τα παρουσιάζουμε, Γράμματα απο παιδιά... που ζητάνε ότι πιο παράξενο και ότι πιο τρελό ίσως ονειρεύεται η ψυχούλα τους.
Κορίτσια που ζητάνε αγόρι, φορέματα, παιχνίδια, κινητα, αλλά και γράμματα που ζητάνε την βοήθεια του Αή Βασίλη για να περάσουν τα σχολικά μαθήματα ή για να πάρουν μερικά κιλά.
Χάρες πρός τον Άγιο των Χριστουγέννων ζήτησε μια κοπέλα για να φέρει πίσω το αγόρι της που την άφησε για κάποιον άλλο.
Βέβαια υπήρχαν και τα γράμματα που το μόνο που ζητούσαν ήταν είρηνη, υγεία και αγάπη.
Τα σχόλια δικά σας









































Ο κόσμος της σοκολάτας με υπέροχα ροφήματα σε μοναδικές γεύσεις.
Ένα πραγματικό Σοκολατόσπιτο που χει στηθεί μέσα στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο, με γεύσεις χρώματα και την υπογραφή της γνωστής εταιρίας Five Star Catering, εξειδικευμένη σε διοργανώσεις γάμων, παιδικών πάρτι, cocktail parties, εταιρικών εκδηλώσεων και εγκαινίων καταστημάτων.


















Οι κυρίες Μαρία Τζιράκη - Πατακού και Μαρία Πιτσικάκη.


Αρωγός σε κάθε εκδήλωση έτοιμος να αντιμετωπίσει κάθε ενδχόμενο βοήθειας στον συνάνθρωπο το σώμα εθελοντών του ελληνικού ερυθρού σταυρού παραρτήματος Ηρακλείου.


Ο γνωστός φωτογράφος Γιώργος Σηφακάκης με τους συνεργάτες του αποκλειστικός φωτογράφος του Χριαστουγεννιάτικου Κάστρου.

























Post Top Ad

.............