Το Ρέθυμνο γιορτάζει με τα μικρά παιδιά τα Χριστούγεννα - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Το Ρέθυμνο γιορτάζει με τα μικρά παιδιά τα Χριστούγεννα


Στις 21 και 22 Δεκεμβρίου το Εργαστήριο Παιδαγωγικών Ερευνών και Εφαρμογών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο πλαίσιο των διδακτικών ασκήσεων των φοιτητών του Π.Τ.Π.Ε., διοργανώνουν σε συνεργασία με τα Νηπιαγωγεία του Ρεθύμνου, την παρουσίαση χριστουγεννιάτικων δρώμενων στην πόλη μας.

 
Στόχος του εν λόγω Project είναι να συμβάλλει στη διερεύνηση της σύγχρονης μεταβαλλόμενης συνθήκης στο πεδίο των χώρων μάθησης και αγωγής του παιδιού, καθώς και σε μία νέα πολυφωνική θεώρηση της σχέσης του με την πόλη που θεμελιώνεται σε ένα οργανωμένο σύστημα σχέσεων και αλληλοεπιδράσεων μεταξύ ανθρώπων (γονέων, εκπαιδευτικών, παιδιών, φίλων, άλλων ενηλίκων), χώρων (σπιτιού, σχολείου, παιδικής χαράς, γειτονιάς, κ.ά.) και θεσμών (οικογένειας, δήμου, κοινότητας, κ.ά.), που τρέχουν μέσα στο χρόνο και τον τόπο.
 
Στο πλαίσιο αυτών των εκδηλώσεων η παλιά πόλη του Ρεθύμνου θα φορέσει τα γιορτινά της και παρέα με τον Αϊ-Βασίλη, τα ξωτικά του, τους τάρανδους και όλους τους αγαπημένους χριστουγεννιάτικους ήρωες, θα περιμένει τους φίλους της με τις οικογένειές τους για να τους χαρίσει υπέροχες, γιορτινές στιγμές. Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα ανακαλύψουν όλα τα «μυστικά» εργαστήρια παιχνιδιών και τα μαγικά μονοπάτια των Χριστουγεννιάτικων δρώμενων. Πολλές παραμυθένιες γωνιές, ποικίλες δράσεις και ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες εμπειρίες που θα διαδραματίζονται σε κάθε της γωνιά, θα θυμίζει ένα μαγευτικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι.

Το Ρέθυμνο γιορτάζει με τα μικρά παιδιά τα Χριστούγεννα

Post Top Ad

.............