Συνεχίζονται και σήμερα Κυριακή οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Νομό Χανίων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Συνεχίζονται και σήμερα Κυριακή οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Νομό Χανίων

Συνεχίζονται στον Νομό Χανίων οι  χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και δράσεις που διοργανώνουν φορείς και πολιτιστικοί σύλλογοι. Πιο αναλυτικά:
ΣΤΑ Α’ & Δ’ Κ.Α.Π.Η.
Τα Α’ και Δ’ Κ.Α.Π.Η. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.  του Δήμου Χανίων στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων δραστηριοτήτων τους διοργανώνουν εκδήλωση στον χώρο των Κ.Α.Π.Η. (Ξανθουδίδου 22) αύριο και ώρα 5μ.μ.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Αναφορά στα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων από μέλη των Κ.Α.Π.Η., χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τη χορωδία των Κ.Α.Π.Η., έκθεση με χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές των μελών.


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟΝ “ΖΑΛΟ”
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρα: 12μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “Χριστούγεννα με τον Ζάλο” με κρητικούς χορούς από το χανιώτικο Μουσικοχορευτικό Εργαστήρι “ο Ζάλος” και κρητική μουσική από τον Στέλιο Βαμβακά και το συγκρότημά του.
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων, η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. και το χανιώτικο μουσικοχορευτικό εργαστήρι “ο Ζάλος”
Επίσης από τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου ως το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου θα λειτουργούν και τα ξύλινα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια παραπλεύρως της Δημοτικής Αγοράς από τα οποία μικροί και μεγάλοι, μπορούν να κάνουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους, ενισχύοντας το έργο των κοινωνικών φορέων της πόλης μας.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ  “ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ”
Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο “παγωμένο δάσος των Χριστουγέννων” θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις: α) 11  – 6μ.μ.: “Οι αεροπρόσκοποι απογειώνουν τα Χριστούγεννα”. Χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές, που έχουν δημιουργηθεί από γονείς και παιδιά του 8ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Χανίων. Διοργάνωση: Δήμος Χανίων, Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Χανίων και β) “Το κυνήγι του σοκολατένιου θησαυρού”, στις 6μ.μ., παιδιά 6 – 12 ετών, που λατρεύουν τη σοκολάτα, θα παίξουν το κυνήγι του σοκολατένιου θησαυρού με τη Θηρεσία Κατσιφαράκη. Σας περιμένουμε όλους εκεί!  Διοργάνωση: Δήμος Χανίων, Δημοτική Κοινότητα Χανίων.

ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ
Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 6μ.μ.  θα παραχωρηθεί δείπνο αγάπης στους ηλικιωμένους και τους συγγενείς τους  στην αίθουσα εστιάσεων του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων για να ανταλλάξουμε όλοι μαζί ευχές για τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων.
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τον Τάσο Ψαλιδάκη, τη Βιργινία Ντοκάκη και τον Τάκη Δημητρόπουλο.

ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ “ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΑΓΩΓΗΣ”
Ο Βρεφονηπιακός σταθμός “ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΓΩΓΗ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.” σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων διοργανώνει στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή αλληλεγγύης “Με παιδικά χαμόγελα για την Τρίτη ηλικία” το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου  στις 6 μ.μ. στο Νεώριο Μόρο (Ι.Ο.Χ). Θα ακολουθήσει εργαστήρι χριστουγεννιάτικων κατασκευών από γονείς και παιδιά (7 μ.μ. – 9 μ.μ.). Τα έσοδα θα διατεθούν στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ “ΜΑΥΡΟΜΑΤΑΚΗ”
Χριστουγεννιάτικες γιορτές διοργανώνουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Μαυροματάκη. Συγκεκριμένα:  Χριστουγεννιάτικη γιορτή “Tι συμβαίνει με τον Άγιο Βασίλη;” θα πραγματοποιηθεί στις 22/12/2016 και ώρα 7μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων των Εκπαιδευτηρίων.
Οι Α’ και Β’ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου θα ζωντανέψουν “Το πιο όμορφο γράμμα στον Αϊ-Βασίλη” της Μάρως Θεοδωράκη, Οι Γ’ και Δ’ τάξεις θα βρουν “Χριστουγεννιάτικους μπελάδες” (διασκευή του “Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 μικρούς αρουραίους” του Ευγένιου Τριβιζά), Οι Ε’ και Στ’ τάξεις θα παρουσιάσουν το σκετς “Ενα σόι Αϊ-Βασίληδες”, διασκευή από την τηλεοπτική σειρά του Άλφα: “Το σόι μου”. Μουσική και χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ’ τη χορωδία του σχολείου.
Οι εκδηλώσεις του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου από τα Εκπαιδευτήρια “Μαυροματάκη – Μητέρα” θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τις παρακάτω μέρες και ώρες:
Προ-προνηπιακά τμήματα: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 6μ.μ. “Η ιστορία της Γέννησης”
Προνηπιακά τμήματα: Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, 12μ. “Χριστουγεννιάτικα δρώμενα”.
Νηπιαγωγείο: Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 8μ.μ. “Ο παπουτσής και τα ξωτικά”.
Σάββατο απόγευμα και Κυριακή πρωί θα λειτουργήσει μπαζάρ με χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες που θα έχει ετοιμάσει το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου.


ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
Χριστουγεννιάτικη γιορτή θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Παράρτημα Προστασίας Παιδιών και Νέων Χανίων και από το Εθελοντικό Σωματείο “Στήριξις” και θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική και μεζεδάκια.
Είσοδος: 5 ευρώ.

ΣΤΟ ΠΑΜΕΑ ΧΑΝΙΩΝ
To Τμήμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κοινωνικής Ένταξης των ΑμεΑ του Παραρτήματος ΑμεΑ Χανίων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης (Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Χανίων) εγκαινίασε το Χριστουγεννιάτικο παζάρι αγάπης, που πραγματοποιείται  ως και την Τετάρτη 21-12-2016 καθημερινά, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, ώρες  καταστημάτων.
Την Τρίτη Δεκεμβρίου τα μέλη της ομάδας εθελοντών του Δικτύου “Διαβάζω για τους Άλλους” κα Μαργαρίτα Ναυπακτίτου και κα Μανωλία Βουγιουκαλάκη  παρουσίασαν μουσικοκινητική δράση, που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα με τίτλο “Το έθιμο των Καλικάντζαρων τα Χριστούγεννα” καθώς και το παραμύθι με τίτλο “η Κάλο και οι Καλικάντζαροι”.
Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου στις 11π.μ., η  χορωδία της Αγίας Αικατερίνης Νέας χώρας Χανίων με τον μαέστρο της κ. Μπιτζανάκη Δημήτριο θα τραγουδήσει όμορφα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην αίθουσα εκδηλώσεων του ιδρύματός μας.
Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 11π.μ., οι ωφελούμενοι του Τμήματος Επαγγελματικής Κατάρτισης και Κοινωνικής  Ένταξης των ΑμεΑ μας θα πραγματοποιήσουν την χριστουγεννιάτικη παράσταση με τίτλο “Διασκεδάζοντας και διασκευάζοντας με την Αλίκη και τον Άγιο Βασίλη”.
Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 10.30 π.μ. θα επισκεφτεί το ίδρυμα η στρατιωτική μπάντα της 5ης Μεραρχίας πεζικού.
Την ίδια μέρα θα δοθούν και τα χριστουγεννιάτικα δώρα στους ωφελούμενους του τμήματός μας και θα  τραγουδήσουν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΣΑΜΟΥ
Παιχνίδια φουσκωτών έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι, πρωτοβουλία του Δήμου Κισσάμου και της Κ.Ε.ΔΗ.Κ. ως μέρος των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Τα φουσκωτά λειτουργούν στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου στο Καστέλι Κισσάμου, από τις 5μ.μ. – 8μ.μ., ενώ το προσεχές Σαββατοκύριακο (17 και 18/12) θα λειτουργήσουν και το πρωί από τις 10 έως τις 2μ.μ. και φυσικά, 5 – 8 το απόγευμα.
Οπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Κισσάμου Σταυρούλα Βαρουχάκη «πρόκειται για μία ωραία πρωτοβουλία του Δήμου μας που δίνει την ευκαιρία σε μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν και να μπουν στο κλίμα των Χριστουγέννων. Ως Δήμος επιδιώκουμε να διοργανώνουμε τέτοιες δράσεις ώστε να δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο να βγει έξω από το σπίτι του, να διασκεδάσει και να χαρεί. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με την ίδια όρεξη, τις επόμενες μέρες και σε όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων.
Να ενημερώσουμε τον κόσμο ότι τα φουσκωτά θα παραμείνουν στην πλατεία Ελ. Βενιζέλου έως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, διότι η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη. Επίσης να τονίσουμε ότι το “Σπιτάκι του Άγιου Βασίλη” περιμένει τα παιδιά από την Παρασκευή (16/12) ως και την Κυριακή (18/12) στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου. Μέσα σε αυτό θα γίνουν δράσεις ζαχαροπλαστικής, βραδιά παραμυθιού και χειροποίητων χριστουγεννιάτικων στολιδιών. Μάλιστα, την Παρασκευή τα παιδιά θα μπορούν να φέρνουν τα γράμματά τους εκεί, για τον Άγιο Βασίλη.
Τέλος, παράσταση κουκλοθέατρου “Daudi” με τίτλο “Εγώ είμαι εγώ” θα λάβει χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Κισάμου, την Πέμπτη (15/12) στις 6μ.μ.

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ
Παραστάσεις από το κουκλοθέατρο DAUDI. “Ο μικρός εγώ είμαι εγώ” διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. την Παρασκευή 16/12, στις 6μ.μ. στο παγωμένο δάσος των Χριστουγέννων (Δημοτικός Κήπος), β) το Σάββατο 17/12,  στις 7μ.μ. στο Κτήριο του Συνεταιρισμού Περιβολίων, γ) την Κυριακή 18/12, στις 11π.μ. στην Παιδική Βιβλιοθήκη Σταλού και δ) την Κυριακή 18/12, στις 6μ.μ. στο Πρώην Δημαρχείο Ακρωτηρίου και έχουν είσοδο ελεύθερη για το κοινό.
Ένα παράξενο χρωματιστό ζωάκι, που αναζητώντας να βρει ποιος είναι, συναντά και συγκρίνεται με τα άλλα ζώα του μικρού του κόσμου… Ο μεγάλος ατομικός δρόμος για την αναζήτηση της σοφίας περνά αναγκαστικά από το “γνώθι σ’ αυτόν” και το πρώτο στάδιο αρχίζει όταν είμαστε 2, 3 χρονών με το ερώτημα: Ποιος είμαι εγώ; Μία στέρεη απάντηση σε αυτό το ερώτημα ταυτότητας δίνει χαρά, ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στο παιδί, που διαμορφώνει την προσωπικότητά του.

ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΕΙΑ
Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία Πολιτιστικό Σύλλογο Κάμπων Κεραμειών διοργανώνουν την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και 5μ.μ. την εκδήλωση “Χριστούγεννα στους πρόποδες των Λευκών Ορέων” στην πλατεία Κάμπων Κεραμειών, η οποία περιλαμβάνει: Παράσταση καραγκιόζη, χριστουγεννιάτικα δρώμενα για μικρά παιδιά, παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάμπων Κεραμειών και κρητική μουσική από το συγκρότημα του Νίκου Ποντικάκη.
“Φέρτε μαζί σας τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.


Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στον Νομό Χανίων

Post Top Ad

.............