Χριστούγεννα στη γειτονιά μας απο φορείς και συλλόγους των Χανίων - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Χριστούγεννα στη γειτονιά μας απο φορείς και συλλόγους των Χανίων

Πλούσιες οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν φορείς και σύλλογοι του Δήμου μας μεταφέροντας εν όψει των Άγιων ημερών το “πνεύμα των Χριστουγέννων”.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΥΣΟΠΗΓΗ
Φιλανθρωπική εκδήλωση διοργανώνει ο Σύλλογος Παραδοσιακής και Λαϊκής Τέχνης “Η ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ”, σήμερα στις 6 το απόγευμα στη Στρατιωτική Λέσχη Χανίων (έναντι Δημοτικού Σταδίου). Η εκδήλωση  θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική και χορούς από τον Χορευτικό Όμιλο “Ο ΑΡΟΔΑΜΟΣ” καθώς και κέρασμα. «Είναι μια ευκαιρία για να βοηθήσουμε οικογένειες που το έχουν ανάγκη» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δ.Σ του Συλλόγου. Είσοδος 5 ευρώ.

ΤΟ Β’ Κ.Α.Π.Η.
Το Β’ Κ.Α.ΠΗ.. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π Χανίων, διοργανώνει εκδήλωση σήμερα και ώρα 11 π.μ στον χώρο του. Τη γιορτή θα πλαισιώσει η χορωδία των Κ.Α.Π.Η., η χορευτική ομάδα καθώς θα περιλαμβάνει κέρασμα και δωράκια – χριστουγεννιάτικες κατασκευές από τα μέλη.

ΣΤΟ 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιήσουν η χορωδία και η θεατρική ομάδα του Κέντρου Παιδικής Δημιουργίας Παχιανών σήμερα στις 6.30μ.μ. στο 16ο Δημοτικό Σχολείο (Αμφιθέατρο του σχολείου).

ΜΟΥΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Μουσικά παραμύθια “Δωροβροχή” και “Πώς γράφτηκε η Άγια Νύχτα” θα παρουσιαστούν σήμερα στις 7μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Είσοδος ελεύθερη.
Μουσική: Στέλιος Ιωαννίδης, Σκηνοθεσία- Αφήγηση: Λεωνίδας Μανωλικάκης, Φλάουτο: Ειρήνη Βούζη, Χρύσα Ιωαννίδη Κλαρινέτο: Κώστας Κανέλος, Τρομπέτα: Αχιλλέας Παπακώστας Τρομπόνι: Γιώργος Σταθόπουλος, Πιάνο: Μπέλα Λιονάκη Κρουστά: Ηλίας Κοντούδης, Βιολοντσέλο: Μαρία Σαράφοβα.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΠΝΟΕΣ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
Διήμερη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση “Χριστουγεννιάτικες πνοές στη γειτονιά μας” διοργανώνουν στις 17 – 18 Δεκεμβρίου στο κτήριο του παλιού Δημαρχείου Νέας Κυδωνίας, ο Δήμος Χανίων, οι Σύλλογοι διδασκόντων του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Κυδωνίας, οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 1ου και του 2ου δημοτικού σχολείου Νέας Κυδωνίας, οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου και Λυκείου Νέας Κυδωνίας, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Νέας Κυδωνίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
3.30 – 4.30μ.μ.: Μουσικοχορευτικά δρώμενα από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Ν.Κυδωνίας.
4.30 – 5.30μ.μ.: Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Ν. Κυδωνίας.
5.30 – 7.30μ.μ.: Προβολή ταινίας.

Παράλληλα στον χώρο θα λειτουργούν: Βόλτα με άμαξα (3 – 5μ.μ.), Εργαστήρι χριστουγεννιάτικων κατασκευών (5 – 7μ.μ.), Γωνιά του Αη Βασίλη (3 – 7μ.μ.).
Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
11  – 12μ.: Παράσταση θεάτρου σκιών από τον Νίκο Μπλαζάκη.
12 – 12.30μ.: Παραδοσιακοί χοροί από τον χορευτικό σύλλογο “Βιγλάτορες”.
12.30 – 1.30μ.μ.: Κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα από τους μαθητές του Λυκείου Ν. Κυδωνίας.
1.30 – 2.30μ.μ. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τους μαθητές του Γυμνασίου Ν. Κυδωνίας.
4 – 6μ.μ.: Χοροί, ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων από τονπολιτιστικό σύλλογο “Το Ρόδον”.
6 – 7.30μ.μ.: Προβολή ταινίας μαθητών “The friend’s zone”.

Ολο το διήμερο θα υπάρχει στην είσοδο του κτηρίου κουτί στο οποίο όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει τρόφιμα μακράς διαρκείας, φάρμακα και παιχνίδια για οικογένειες που έχουν ανάγκη.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΩΔΕΙΟ
Ο Σύνδεσμος για τη διάδοση των Καλών Τεχνών στην Κρήτη διοργανώνει χριστουγεννιάτικη συναυλία το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 8μ.μ. στην Αίθουσα Θεάτρου του Βενιζελείου Ωδείου.
Συμμετέχουν τα Μουσικά Σύνολα του Βενιζελείου Ωδείου: Κρητικής λύρας, εγχόρδων, μοντέρνας μουσικής, φωνητικό, βυζαντινή μουσική, παιδική χορωδία και η Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού, πλαισιωμένα από μαθητές του Ωδείου. Παράλληλα, θα τιμηθούν οι καλύτεροι της χρονιάς που πέρασε για το σχολ. έτος 2015 – 2016. Η είσοδος για το κοινό ελεύθερη.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ
Παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή με μουσική αφήγηση παραμυθιού από την Αργυρώ Ντουσάκη, τη Ζωή Κολλάρου και τον μουσικό Γιάννη Μανούσακα διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων Χανίων το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 5 – 7 μ.μ. στην αίθουσά του (Κ. Μητσοτάκη 1).
Η εκδήλωση περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια και γράμμα στον Αη Βασίλη, από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΧΑΝΙΩΝ
Η Χορωδία Χανίων συμπαραστεκόμενη στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου, διοργανώνει χριστουγεννιάτικη συναυλία και καλεί τους φίλους της να ανταποκριθούν στο κάλεσμά της, προσφέροντας την αγάπη τους με τρόφιμα μακράς διαρκείας για τις ανάγκες των Συσσιτίων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου και ώρα 6μ.μ. στην αίθουσα θεάτρου του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων.


πηγη - Χανιωτικα νεα
Χριστούγεννα στη γειτονιά μας απο φορείς και συλλόγους των Χανίων

Post Top Ad

.............