ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΑΡΙ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΟΙ ΑΕΤΟΙ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ ΣΕΛΗΝΑΡΙ


Στο φαράγγι του Σεληνάρι στον Νομό λαισθίου μεσημέρι Κυριακής, και μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε σηκώνοντας τα κεφάλια μας ψηλά.
2 αετοί περούσαν κυκλικά πάνω απο το φαράγγι σταματούσαν στην άκρη του βράχου περιμένωντας υπομονετικά και ξαναάρχιζαν το δρομολόι που αυτοί χάραζαν στο μυαλό τους και αποτύπωναν με το βλέμμα τους.


 Ο αετός είναι αρπακτικό πτηνό και ανήκει στην οικογένεια των γερακιών, που έχει 12 συνολικά είδη. Οι αετοί είναι μεγάλα και δυνατά πουλιά που το άνοιγμα των φτερών τους φτάνει τα 2,5 μέτρα περίπου και ζυγίζουν μέχρι 6 κιλά. Όλα τα είδη των αετών φημίζονται για την καλή τους όραση. Πραγματικά το μάτι του αετού είναι κάπως διαφορετικά φτιαγμένο από το μάτι των άλλων πουλιών. Έτσι, ενώ με το μεγαλύτερο μέρος του ματιού του βλέπει μία μεγάλη έκταση, όπως περίπου και οι άνθρωποι όταν κοιτάζουν από ψηλά ή από αεροπλάνο, με ένα μικρότερο μέρος του ματιού του ο αετός βλέπει ένα μικρό κομμάτι της γης, αλλά πολύ καθαρά, όπως περίπου βλέπει ο άνθρωπος με κιάλια και ακόμη καλύτερα. Γι' αυτό και δεν του ξεφεύγει ούτε η παραμικρή κίνηση που γίνεται γύρω του ή κάτω στη γη, όταν πετάει. Άλλο χαρακτηριστικό των αετών είναι το δυνατό και γαμψό ράμφος του.







Post Top Ad

.............