ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ Η ΕΚΘΕΣΗ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ

Σαράντα φωτογραφικά στιγμιότυπα, που δείχνουν την αγωνιώδη προσπάθεια επιβίωσης προσφύγων, ιδιαίτερα γυναικών και παιδιών, απαθανάτισαν με τον φακό τους επτά Ελληνες φωτογράφοι – φωτορεπόρτερ, οι οποίοι συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση με τίτλο “Γυναίκες στους δρόμους της προσφυγιάς” που εγκαινιάστηκε χθες στο φουαγιέ του Δημαρχείου Χανίων.


Στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο δήμαρχος Χανίων Αναστάσιος Βάμβουκας τόνισε ότι «η πρωτοβουλία για τη δημιουργία αυτής της έκθεσης είναι πολύ σημαντική γιατί αναδεικνύει τον ρόλο της γυναίκας, ιδιαίτερα τώρα που ζούμε αυτό το προσφυγικό δράμα των ανθρώπων αυτών που κατά χιλιάδες έρχονται στη χώρα μας. Στις φωτογραφίες, λοιπόν, αποτυπώνεται με πολύ δυνατό τρόπο η αγωνία της μάνας, που προσπαθεί να προσφέρει στο παιδί της όσο το δυνατό περισσότερα πράγματα, σε πραγματικά πολύ άθλιες συνθήκες».
«Με την έκθεση αυτή δίνουμε την ευκαιρία στους δημότες μας, αλλά και στους επισκέπτες μας, να επισκεφτούν το φουαγιέ και να δουν αυτή την εξαιρετικά σημαντική και πολλές φορές θα έλεγα συγκλονιστική μαρτυρία» κατέληξε ο κ. Βάμβουκας.


Από το Γραφείο Τύπου του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας ο Μάρκος Χατζησσάβας επεσήμανε ότι «με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και στο πλαίσιο των σχετικών εκδηλώσεων που διοργάνωσαν φέτος σε όλη τη  διάρκεια του Μαρτίου η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας, ζητήσαμε από την Ενωση Ελλήνων Φωτορεπόρτερ, αλλά και από ελεύθερους καλλιτέχνες της φωτογραφίας, να μας δώσουν τα δικαιώματα χρήσης έργων τους, που απαθανατίζουν μορφές και στιγμιότυπα που αναδεικνύουν τον ρόλο της γυναίκας, μέσα σε όλο αυτό το φαινόμενο της νέας προσφυγιάς του οποίου γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά στην Ελλάδα». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «με την έκθεση αυτή αναδεικνύουμε τα πρόσωπα αυτά, με την ελπίδα να ωθήσουμε όλους να πράξουν το καθήκον αλληλεγγύης που μας αναλογεί και να συμβάλουμε στο να εξαλειφθεί ο πόλεμος και η προσφυγιά».
Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Φωτορεπόρτερ Μάριος Λόλος, η Μάρω Κουρή, ο Χανιώτης φωτορεπόρτερ Νίκος Αγγελάκης, ο Πέτρος Τσακμάκης, ο Δημήτρης Φωτίου, η Λουίζα Γκουλιαμάκη και ο Βασίλης Τσαρτσάνης.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 22 Απριλίου.




Post Top Ad

.............