ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ...ΤΑΛΑΙΑ ΟΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΑ...ΤΑΛΑΙΑ ΟΡΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟ

Πεζοπορικές διαδρομές διαβαθμισμένης δυσκολίας πραγματοποιεία στα Ταλαία Όρη και το σπήλειο Λαβύρινθος, ο Πεζοπορικός Όμιλος Ηρακλείου για το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Απριλίου.
Σάββατο, 12 Απριλίου
Διάσχιση Κουλούκωνα (κόκκινη)
Η ανάβαση στον Κουλούκωνα ( 1076 μ.) ξεκινάει από το χωριό Μουρτζανά ( 150 μ.). Ακολουθώντας αρχικά αγροτικό δρόμο και στη συνέχεια καλογραμμένο ανηφορικό μονοπάτι ανεβαίνουμε στην κορυφή ( 1076 μ.) και απολαμβάνουμε την υπέροχη θέα της κοιλάδας του Μυλοποτάμου ,του Ψηλορείτη ,των Λευκών Ορέων και του Κρητικού Πελάγους.Ξεκινάμε από την ανατολική πλευρά  την κατάβαση σε ένα πολύ δύσκολο πεδίο μέσα σε πυκνούς βράχους. Οδηγός μας είναι τα παλιά καρβουνοκάμινα ,που είναι υπεύθυνα για την αποψίλωση και ερημοποίηση του βουνού. Συναντάμε αγροτικό δρόμο ,περνάμε απέναντι στο διάσελο και κατεβαίνουμε μέσα σε δασωμένη πλαγιά με πρίνους και κουμαριές. Φθάνουμε στο λιβάδι με τα Τρία Πεύκα και από μονοπάτι τελειώνουμε τη διάσχιση στη Μονή Βωσάκου.
Διάρκεια πεζοπορίας: 7 ώρες.
Αναχώρηση: 7.30πμ από το ΚΤΕΛ της Χανιώπορτας

Κυριακή, 13 Απριλίου
Σπήλαιο Λαβύρινθος
Η πεζοπορία ξεκινάει βόρεια από το χωριό Μορόνι ( υψόμετρο 450 μ.) με κατεύθυνση νότια. Περνάμε από τους εγκαταλελειμμένους οικισμούς Καλαθιανά και Κυρμουσί και πεζοπορούμε παράλληλα σε μια πανέμορφη λαγκαδιά..
Στη συνέχεια από αγροτικούς δρόμους και καταπράσινους ελαιώνες φθάνουμε στο σπήλαιο Λαβύρινθος και επισκεπτόμαστε τη μικρή Λαβύρινθο. Ακολουθώντας λαγκαδιά ανεβαίνουμε στο ενετικό κάστρο Castel Nuovo ( Ψηλό Καστέλι ). Απολαμβάνουμε τη θέα του χιονισμένου Ψηλορείτη ,της καταπράσινης Μεσαράς και την αγριάδα της οροσειράς των Αστερουσίων..
Κατηφορίζουμε ελεύθερα στην πλαγιά και κατόπιν ακολουθούμε αγροτικό δρόμο που μας οδηγεί στα Καπαριανά ,όπου και τελειώνει η πεζοπορία μας.
Ώρες πορείας : 5
Αναχώρηση στις 8.00 από τα ΚΤΕΛ Χανιώπορτας
Πληροφορίες – εγγραφές: καθημερινά Δευτέρα- Παρασκευή 8-10μμ στο γραφείο του Ομίλου, Αβέρωφ 25 ( στοά), τηλέφωνο 2810-344588 και στην ιστοσελίδα www.pezoporikos.gr, όπου υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής.



ΠΗΓΗ: http://www.cretalive.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............