ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΤΑ 53% ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΙΑΣ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΤΑ 53% ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ

“Αντίστροφη σχέση” παρατηρείται μεταξύ των επισκεπτών του Εθνικού Δρυμού και αυτών που προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Χανίων.
Ο αριθμός των επισκεπτών του Δρυμού της Σαμαριάς τα τελευταία 20 χρόνια έχει μειωθεί κατά 53% (από 290.450 το 1994 σε 136.650 το 2013). Αντίθετα, οι επισκέπτες στο αεροδρόμιο Χανίων έχουν αυξηθεί κατά 175% (από 311.000 σε 854.540). Είναι προφανές ότι το φαράγγι της Σαμαριάς δεν απορροφά τη συστηματική αύξηση των τελευταίων ετών σε αλλοδαπούς τουρίστες. 

Ωστόσο, φαίνεται ότι κατά το 2013 υπήρχε ανάκαμψη με μια αύξηση περίπου 20% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ ένας στους τέσσερις επισκέπτες θεωρεί την ύπαρξη του Δρυμού της Σαμαριάς ως καθοριστικό λόγο για να επιλέξει τις διακοπές του στον Νομό Χανίων.

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα βασικά συμπεράσματα έρευνας για τον Εθνικό Δρυμό Σαμαριάς που εκπονήθηκε με επίβλεψη του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) μετά από πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Δασών Ν. Χανίων, του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Η έρευνα εστιάζεται σε δύο σημεία: τη διερεύνηση – ανάλυση του προφίλ του επισκέπτη του Δρυμού και τον υπολογισμό, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια, του «εισοδηματικού αποτυπώματος» του επισκέπτη στην ευρύτερη περιοχή κατά την τουριστική περίοδο του 2013.

Ως προς το τι θα ήθελαν περισσότερο στο φαράγγι οι επισκέπτες απάντησαν με σειρά συχνότητας:
1. Επιπρόσθετη, αλλά και περισσότερη, πληροφοριακή σήμανση.
2. Καθαριότητα / Τουαλέτες.
3. Υπαρξη καντίνας μέσα στον Δρυμό.
4. Ιατρείο.
5. Επέκταση του «Κοινωνικού Εισιτηρίου».



FOTO: JORGO STAY
ΠΗΓΗ: http://www.cretalive.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............