ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

1) Ρέθυμνο - Αρκάδι( μοναστήρι) - Ελεύθερνα - Μαργαρίτες

Ξεκινάμε την εκδρομή μας απ’ το μοναστήρι του Αρκαδίου ένα ιστορικό σύμβολο της εθνικής περηφάνιας του κρητικού λαού, έναντι στη κυριαρχία των Τούρκων. Βρίσκεται σε μια εκπληκτική τοποθεσία με θέα το Κρητικό πέλαγος. Κατόπιν συνεχίζουμε για το χωριό της Ελεύθερνας ένα χωριό ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Απέναντι από το χωριό σώζονται τα ερείπια της Αρχαίας Ελεύθερνας που είναι από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους που έχει να επιδείξει η Κρήτη.
Μαργαρίτες
Μαργαρίτες
Μετά πηγαίνουμε στις Μαργαρίτες γνωστό χωριό για την παραγωγή του σε αντίγραφα Μινωικών αγγείων. Περπατώντας στις Μαργαρίτες θα δείτε διακοσμημένες πόρτες και τοίχους που χρονολογούνται από τη Βενετοκρατία όπου σε συνδυασμό με τα στενά σοκάκια μας δίνουν την εικόνα της παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής.
Αρχαία Ελεύθερνα
Αρχαία Ελεύθερνα





 Λεοντοκεφαλές Σπήλι
Λεοντοκεφαλές Σπήλι

2) Ρέθυμνο – Επαρχία Αμαρίου – Αγία Γαλήνη – Σπήλι – Κουρταλιώτικο φαράγγι

Σε αυτήν την εκδρομή θα επισκεφτούμε αρχικά την Επαρχία Αμαρίου περνώντας απ’ τα παραδοσιακά χωριά (Πρασσές, Αποστόλοι, Φουρφουρά, Νίθαυρη) όπου οι κάτοικοι στη πλειοψηφία τους ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Την Επαρχία Αμαρίου διασχίζουν δύο ποτάμια απ’ τα βόρεια, νότια και χάρη στις άφθονες πηγές της είναι κατάφυτη από οπωροφόρα δέντρα που παράγουν πολλά φημισμένα φρούτα.


 Αγία Γαλήνη
Αγία Γαλήνη
Κατόπιν φτάνουμε στην Αγία Γαλήνη που πρόκειται για ένα όμορφο τουριστικό ψαροχώρι στα νότια της Κρήτης. Τα παραδοσιακά σπίτια του χωριού είναι χτισμένα πάνω σε μια απότομη πλαγιά με πανοραμική θέα το Λιβυκό πέλαγος. Στο δρόμο της επιστροφής περνάμε απ’ το γραφικό χωριό του Σπηλίου με άφθονα νερά, πλακόστρωτούς δρόμους παλιά αρχοντικά και τις περίφημες κρήνες με τις λεοντοκεφαλές στη κεντρική πλατεία του χωριού.
 Κουρταλιώτης
Κουρταλιώτης
Μετά το Σπήλι δε θα παραλείψουμε βέβαια να κάνουμε μια στάση στο Κουρταλιώτικο φαράγγι όπου πρόκειται για ένα αριστούργημα της φύσης και χαρακτηρίζεται για τους απότομους ψηλούς όγκους πέτρας.





 Νερά Αργυρούπολης
Νερά Αργυρούπολης

3) Ρέθυμνο - Αργυρούπολη - Κουρνάς - Γεωργιούπολη

Ξεκινάμε την εκδρομή μας απ’ τη παλαιά εθνική οδό Ρεθύμνου- Χανίων περνώντας από διάφορα παραδοσιακά χωριά πριν φτάσουμε στην Αργυρούπολη. Η Αργυρούπολη είναι ένα χωριό το οποίο συνδυάζει σπάνια φυσική ομορφιά και ιστορία. Οι μικροί γραφικοί καταρράκτες , οι ξύλινοι νερόμυλοι και η πυκνή βλάστηση χαρακτηρίζουν το τοπίο.
 Λίμνη Κουρνά
Λίμνη Κουρνά
Συνεχίζοντας την εκδρομή μας φτάνουμε στη λίμνη του Κουρνά που στο βάθος της υψώνονται τα Λευκά όρη και η νοτιανατολική όχθη της καλύπτεται από ελαιόδεντρα. Τελευταίος προορισμός μας είναι το παραθαλάσσιο χωριό της Γεωργιούπολης που έχει εξελιχθεί σε σύγχρονο τουριστικό θέρετρο και είναι χτισμένο σε μια καταπράσινη περιοχή. Στην όμορφη παραλία του χωριού εκβάλει ο Αλμυρός ποταμός.





 Πρέβελη μοναστήρι
Πρέβελη μοναστήρι

4)Ρέθυμνο – Κουρταλιώτικο φαράγγι – Πρέβελης – Πλακιάς – Μύρθιος

Σ’ αυτήν την εκδρομή θα γνωρίσουμε τον παράδεισο της νότιας Κρήτης. Ξεκινάμε με κατεύθυνση το μοναστήρι του Πρέβελη περνώντας μέσα από το Κουρταλιώτικο φαράγγι. Πρόκειται για μια ιστορική μονή που έχει λάβει μέρος σ΄ όλους τους απελευθερωτικούς αγώνες και τις επαναστάσεις των Κρητικών. Είναι χτισμένο σε μια μαγευτική τοποθεσία με καταπληκτική θέα στο Λιβυκό πέλαγος.
 Πλακιάς
Πλακιάς
Επόμενο χωριό είναι ο Πλακιάς ένα τουριστικό θέρετρο με πολύ όμορφο φυσικό τοπίο το οποίο προσφέρει στον επισκέπτη ξεκούραση καθώς και ψυχαγωγία στα μπαράκια και στις παραθαλάσσιες καφετέριες. Επιστρέφοντας για Ρέθυμνο περνάμε απ’ το πανέμορφο χωριό της Μύρθιου με εκπληκτική θέα προς τον κόλπο του Πλακιά . Στη συνέχεια θα περάσουμε μέσα απ’ το άγριας ομορφιάς φαράγγι του Κοτσυφού και από άλλα παραδοσιακά χωριά.





 Σφακιά
Σφακιά

5) Ρέθυμνο - Βρύσες – Σφακιά – Φραγκοκάστελο

Ξεκινάμετην εκδρομή μας περνώντας απ’ το όμορφο χωριό των Βρυσών που είναι κατάφυτο από πλατάνια και που έχει όμορφη βλάστηση. Στη συνέχεια διασχίζουμε ένα κομμάτι απ’ τα Λευκά Όρη περνάμε τα παραδοσιακά χωριά Ασκύφου , Ίμπρος , όπως και το φαράγγι της Ίμπρου . Κατόπιν φτάνουμε στα Σφακιά όπου πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο χωριό που είναι χτισμένο σ’ ένα μέρος άγριο μα συνάμα όμορφο και γοητευτικό.
 Φραγκοκάστελο
Φραγκοκάστελο
Περίπου 35 χιλιόμετρα ανατολικά των Σφακίων βρίσκεται το Ενετικό κάστρο Φραγκοκάστελο χτισμένο δίπλα σε μια παραλία με χρυσαφένια αμμουδιά που είναι από τις πιο ρομαντικές του νησιού. Επιστρέφοντας περνάμε απ’ το Κουρταλιώτικο φαράγγι.






 Σπήλαιο Μελιδονίου
Σπήλαιο Μελιδονίου

7) Ρέθυμνο – Μελιδόνι – Ζωνιανά – Ανώγεια

Ξεκινάμε την εκδρομή μας από το σπήλαιο του Μελιδονίου ένα από τα πιο ενδιαφέροντα από ιστορικής και σπηλαιολογικής άποψης σπήλαια της Κρήτης που συνδέθηκε με τους αιματοβαμένους αγώνες του Κρητικού λαού τα χρόνιά της τουρκοκρατίας. Κατόπιν περνώντας από διάφορα παραδοσιακά χωριά φτάνουμε στο ορεινό χωριό των Ζωνιανών που είναι χτισμένο στους πρόποδες του Ψηλορείτη. Στο χωριό των Ζωνιανών μπορείτε να επισκεφτείτε το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων που αναπαριστούν σκηνές απ’ την Ιστορία της Κρήτης .
Σπήλαιο Σφεντόνη
Σπήλαιο Σφεντόνη
Επίσης στην είσοδο του χωριού βρίσκεται το σπήλαιο Σφεντόνη ένα από τα ομορφότερα σπήλαια της Ελλάδας με πλούσιο σταλακτιτικό και σταλαγμιτικό διάκοσμο. Συνεχίζουμε για το χωριό των Ανωγείων από τα πιο ονομαστά μέρη της Κρήτης όπου οι Ανωγειανοί διατηρούν έντονα τη παραδοσιακή μορφή ζωής. Τα Ανώγεια επίσης είναι από τα μεγαλύτερα κέντρα οικοτεχνίας – χειροτεχνίας. Παραμένοντας στις παρυφές του Ψηλορείτη θα επισκεφτούμε στο οροπέδιο της Νίδας το περίφημο σπήλαιο Ιδαίον Άντρον που σ’ αυτό μεγάλωσε ο Δίας.





 Χανιά
Χανιά

8)Ρέθυμνο – Χανιά – Κουρνάς – Γεωργιούπολη

Σ’ αυτήν την εκδρομή θα επισκεφτούμε τα Χανιά μια πόλη πανέμορφη με καλοδιατηρημένα παραδοσιακά σπίτια διαφόρων εποχών (Βυζαντινή, Ενετική, Οθωμανική, Νεοκλασική).Ακόμα θα επισκεφτούμε το περίφημο κτίριο της αγοράς και τη παλιά πόλη που τα σοκάκια της μας οδηγούν στο μοναδικής ομορφιάς Ενετικό λιμάνι.
 Λίμνη Κουρνά
Λίμνη Κουρνά
Στο δρόμο για την επιστροφή θα επισκεφτούμε το παραθαλάσσιο χωριό της Γεωργιούπολης και στη συνέχεια τη λίμνη του Κουρνά.


 Γεωργιούπολη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............