ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ... ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ... ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ

Δρομολογείται τελικά η δημιουργία υδατοδρομίου στο λιμάνι της Σούδας, με το Λιμενικό Ταμείο του νομού Χανίων (ΛΤΝΧ) να έχει δώσει έγκριση για την αδειοδότησή του και να έχει επιλέξει την εταιρεία που θα προχωρήσει άμεσα στις σχετικές μελέτες και η οποία θα είναι υπεύθυνη για την λειτουργία και διαχείρισή του.
Οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν σε πρόσφατη συνεδρίαση της λιμενικής επιτροπής του ΛΤΝΧ και δημοσιεύθηκαν στη “Διαύγεια”, στις 7 Μαρτίου.
Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, η ανάθεση να γίνει στην εταιρεία “Ελληνικά Υδατοδρόμια” η οποία είχε καταθέσει προσφορά 5.000 ευρώ + ΦΠΑ και όχι στην “Hellenic Seaplanes SA”, της οποίας η αντίστοιχη προσφορά ήταν μόλις… 5 ευρώ + ΦΠΑ. 




Το σκεπτικό του προέδρου κ. Μπροκαλάκη αλλά και των κυρίων Γελασάκης, Καλοτεράκη, Κορναράκη και Καλαϊτζάκη που τάχθηκαν υπέρ της ανάθεσης αυτής, αναπτύχθηκε στους εξής τέσσερις άξονες:
α) από την παρουσίαση που έγινε στην Λιμενική Επιτροπή η εταιρεία δείχνει πιο αξιόπιστη, συγκροτημένη και έμπειρη στο αντικείμενο των υδατοδρομίων, β) έχει αναλάβει ήδη την αδειοδότηση οχτώ υδατοδρομίων από πέντε οργανισμούς λιμένων και λιμενικά ταμεία μεταξύ των οποίων το υδατοδρόμιο του Ηρακλείου από τον Ο.Λ.Η. και το υδατοδρόμιο του Ρεθύμνου από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνου γ) η εμπειρία των στελεχών της εταιρείας στο χώρο των υδατοδρομίων είναι μεγαλύτερη και δ) στην εταιρεία συμμετέχει η Ελληνική αεροπορική εταιρεία Κ2 Smart jets η οποία διαθέτει άδεια κοινοτικού αερομεταφορέα.
Αντίθετα ο κ. Σχοινοπλοκάκης υποστήριξε ότι η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Σούδας δεν είναι περίπλοκη διαδικασία και πιστεύει ότι μπορούν και οι δύο εταιρείες να την φέρουν εις πέρας. Για τον λόγο αυτό τάχθηκε υπέρ της χαμηλότερης προσφοράς την οποία κατέθεσε η εταιρεία HELLENIC SEAPLANES S.A.
Ο κ. Νταουντάκης ψήφισε παρών διότι λόγω ελλιπούς ενημέρωσης μπορεί να κρίνει μόνο με βάση την οικονομική προσφορά που κατέθεσαν οι δύο εταιρείες μια και δεν παραβρέθηκε σε καμία από τις ενημερώσεις των δύο εταιρειών προς την Λ.Ε. ούτε έχει μελετήσει τους φακέλους με τα έγγραφα και τα δικαιολογητικά που κατέθεσαν.
Η διαδικασία αδειοδότησης.




Σύμφωνα με την απόφαση υπ. αριθμ. ΑΔΑ: ΒΙΚ3ΟΡΕ4-ΧΔ6, σχετικά με την διαδικασία της αδειοδότησης, το ΛΤΝΧ, “εγκρίνει την έκδοση της άδειαs λειτουργίας του υδατοδρομίου στον Λιμένα, Σούδας στο όνομα του ΛΤΝΧ κρίνοντας ότι τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που προκύπτουν για το ΛΤΝΧ και τον Νομό Χανίων γενικότερα υπερτερούν των δύο άλλων τρόπων έκδοσης της άδειας, καθώς η αδειοδότηση του υδατοδρομίου του Λ.Σούδας στο όνομα του ΛΤΝΧ αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια σημαντική υπεραξία για την Υπηρεσία, τα έσοδά της θα είναι σαφώς μεγαλύτερα σε σχέση με την απλή εξ’αρχής μακροχρόνια μίσθωση χερσαίου χώρου σε μία εκ των δύο εταιρειών, την στιγμή μάλιστα που δεν είναι απολύτως ξεκαθαρισμένο το νομικό πλαίσιο και όλες οι λεπτομέρειες λειτουργίας των δατοδρομίων, ενώ και ο ρόλος του ΛΤΝΧ στην χωροθέτηση του υδατοδρομίου και στην δημιουργία των υποδομών που απαιτούνται θα είναι πιο ενεργός και ουσιαστικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............