ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ


Για κοινωνικό ρατσισμό που στηρίζεται στην αδυναμία πολλών οικογενειών να πληρώνουν φροντιστήρια για τα παιδιά τους κατηγορούν την κυβέρνηση οι μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου. Σήμερα μάλιστα, σε μία ακόμη κινητοποίησή τους, ξεκαθάρισαν ότι είναι αδύνατο να καταφέρουν να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, εξηγώντας ότι δίχως καθηγητές και με σωρεία κενών λόγω των ελλείψεων αισθάνονται μαθητές τρίτης κατηγορίας.



Εξίσου απογοητευμένοι δηλώνουν και οι μαθητές της πρώτης λυκείου που επίσης μπαίνουν στη διαδικασία  των πανελλαδικών εξετάσεων, δίχως όπως σημειώνουν να μπορούν να επιβάλουν στους γονείς τους να δώσουν χρήματα που δεν έχουν για να περάσουν την τάξη.

Τη μεθόδευση της Πολιτείας να διώξει από τα σχολεία όπως είπαν τους μαθητές των οποίων οι οικογένειες δεν μπορούν να πληρώνουν φροντιστήρια κατήγγειλαν σήμερα μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου, που βγήκαν για μία ακόμη φορά στους δρόμους, διεκδικώντας όπως ανέφεραν, δωρεάν παιδεία και ίσες ευκαιρίες για όλους τους μαθητές.



Συμμετέχοντας σε μία ακόμη κινητοποίηση στο κέντρο του Ηρακλείου, οι μαθητές ξεκαθάρισαν ότι εισπράττουν την αδιαφορία του υπουργείου, που διαμορφώνει το πλαίσιο για το νέο λύκειο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα όσων έχουν την οικονομική δυνατότητα… πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων όλους τους υπόλοιπους μαθητές.



Εντελώς απροετοίμαστοι όμως δηλώνουν και οι μαθητές της τρίτης λυκείου, που εξακολουθούν με σοβαρές ελλείψεις να καλύψουν την ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις, αντιμετωπίζοντας την αδιαφορία όπως εξήγησαν του υπουργείου απέναντί τους. Οι μαθητές από το Καλλιτεχνικό Σχολείο πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, ενώ έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου. 



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - JORGO STAY
ΣΤΟΙΧΕΙΑ - neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............