ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΘΑΛΑΣΣΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΡΗΤΗΣ

Η ομάδα της Παιδαγωγικής Θεάτρου Κρήτης πραγματοποίησε την Πέμπτη 13 Μαρτίου στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο το θεατρικό παιχνίδι - παράσταση ( θαλασσοπεριπέτειες ) 
Με πρωτότυπα σκετσάκια που περνάνε τα δικά τους νοήματα  με ένα απλό κατανοητό τρόπο, κάνοντας όλους μας να ξαναδούμε καθημερινά πράγματα που αφορούν την θάλασσα, τον ρόλο της στην ζωή μας, τους ενοίκους της, με μια άλλη ματιά προσέγγισης.


Σε μικρά παιδιά που εύκολα αποροφούν... η ομάδα της Παιδαγωγικής Θεάτρου Κρήτης πολύ ορθά προσπαθεί ανάμεσα στα πολλά που προσφέρει το θεατρικό παιχνίδι σε ατομικό και ψυχικό επίπεδο, να περάσει και μηνύματα που αφορούν το περιβάλλον, τον σεβασμό, την ομαδικότητα και την προσπάθεια της.


Στη χώρα μας το Θεατρικό παιχνίδι γεννήθηκε το 1976. Οι όροι "Θεατρικό παιχνίδι" και "Εμψυχωτής" που είναι τόσο διαδεδομένοι σήμερα, ήταν άγνωστοι πριν το 1976. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων εξελίχθηκε και απέκτησε νέες διαστάσεις.
Σήμερα συνιστάται ως άριστο μεθοδολογικό εργαλείο για την επίτευξη παιδαγωγικών και διδακτικών στόχων, που προωθεί την ενεργητική μάθηση, τη σωματική, ψυχική και πνευματική κινητικότητα, που απελευθερώνει δημιουργικές δυνάμεις.



Το Θεατρικό Παιχνίδι αφορά στην πολυπολιτισμικότητα και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών και άνω, καθώς και σε ενήλικες που επιθυμούν να συμμετάσχουν. 
Το Θεατρικό παιχνίδι συνιστά πρωτότυπη εκπαιδευτική διαδικασία-επιστημονική μέθοδο, δημιουργία και καρπό πολύχρονων μελετών και πρακτικών εφαρμογών.



Ο Σύλλογος «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης» ιδρύθηκε στο Ηράκλειο το 1998 με καλλιτεχνικούς, πνευματικούς και εκπαιδευτικούς στόχους. Τα μέλη του είναι πτυχιούχοι εμψυχωτές Θεατρικού Παιχνιδιού του Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου-Θεατρικού Παιχνιδιού του Θεάτρου της Ημέρας, με βασικό δάσκαλο και εμψυχωτή το συγγραφέα, ψυχολόγο, σκηνοθέτη, επίτιμο διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Λάκη Κουρετζή, δημιουργό και εισηγητή του Θεατρικού Παιχνιδιού στην Ελλάδα. 




Το Θεατρικό Παιχνίδι εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της Αισθητικής Αγωγής.  Είναι ένα δυναμικό μέσο έκφρασης και επικοινωνίας όπου αυτός που συμμετέχει προσεγγίζει τη θεατρική πράξη μέσα από το παιχνίδι. Παράλληλα, μέσα από τεχνικές, πολλαπλά ερεθίσματα και το «παιχνίδι των ρόλων» τα παιδιά αισθητοποιούν έννοιες, προβάλλουν αλλά και επεξεργάζονται προβληματισμούς, αποκτούν θεατρική αίσθηση και θεατρική παιδεία.



Ο Σύλλογός μας συνεργάζεται με διάφορους Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς πραγματοποιώντας : 
1. Εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά.
2. Εργαστήρια Θεατρικής έκφρασης και επικοινωνίας για εφήβους και ενήλικες.
3. Συνεργασία με Σχολεία με Εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού που λειτουργούν μέσα στο σχολείο ( ενταγμένα στο κανονικό ωράριο, στο διευρυμένο ωράριο ,σε ολοήμερο σχολείο, ή  απογευματινές ώρες σε συνεργασία με τους συλλόγους Γονέων - Κηδεμόνων).
4. Ανοικτά θεατρικά Παιχνίδια με στόχο την ευαισθητοποίηση σε διάφορα θέματα.
5.  Επιμορφωτικά σεμινάρια για την Παιδαγωγική Θεάτρου- Θεατρικού Παιχνιδιού.
   Επίσης στο χώρο του Συλλόγου μας, Χ. Τρικούπη 13 στο Ηράκλειο, λειτουργούν κάθε χρόνο μόνιμες ομάδες Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά."




"Σύλλογος Παιδαγωγών-Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού" βρίσκεται 
(απέναντι από το πάρκο Γεωργιάδη) 
στην οδό ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 13 Τ.Κ. 713 06 Ηράκλειο
Τηλ./Φαξ: 2810-243528, 6985654844











ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

.............