Δωρεάν μαστογραφίες από την Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης, στα Ανώγεια από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου. - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Δωρεάν μαστογραφίες από την Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης, στα Ανώγεια από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου.

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας Πολιτισμού του Δήμου Ανωγείων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του για την προστασία και προαγωγή της Δημόσιας Υγείας προχωρά στη διενέργεια δωρεάν μαστογραφιών σε γυναίκες του Δήμου Ανωγείων σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης.
Έπειτα από την αναβολή του προηγούμενου ραντεβού μας ,ο κινητός μαστογράφος θα βρίσκεται στο προαύλιο χώρο του Κέντρου Υγείας Ανωγείων για ένα 4ήμερο ,πρωινές ώρες,από την Τρίτη 5 έως και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ,για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου μας.


Όσες γυναίκες έχουν δηλώσει συμμετοχή θα ενημερωθούν για το ακριβές ραντεβού τους τηλεφωνικά από το προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας.

Δεν αφήνω τίποτα στην άγνοια … τίποτα στην τύχη .
Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ

Η Κινητή Μονάδα έχει τη δυνατότητα να εξετάσει 15-16 γυναίκες την ημέρα.
Για την επιλογή των γυναικών που θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν μαστογραφία, τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη είναι:
-Ηλικίας 40-75 ετών
-Κατά προτεραιότητα γυναίκες που έως τώρα δεν έχουν υποβληθεί ποτέ σε Μαστογραφικό έλεγχο όπως και οι ανασφάλιστες γυναίκες
-Αποκλείονται οι γυναίκες α) που έχουν κάνει ολική μαστεκτομή β) μαστεκτομή πριν την πάροδο δέκα ετών γ)Γυναίκες που έχουν ελεγχθεί με μαστογραφία σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός έτους. Να μην έχουν ιστορικό βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.
Είναι απαραίτητο εφόσον έχουν προηγούμενες εξετάσεις που αφορούν το μαστό, να τις κρατούν μαζί τους.
Η γνωμάτευση των μαστογραφιών γίνεται από ιατρούς του Ακτινολογικού Τμήματος του Βενιζελείου Νοσοκομείου. Επιστρέφονται στην Κοινωνική Υπηρεσία και διανέμονται στις γυναίκες που εξετάστηκαν .
Σε περίπτωση που συντρέχει κάποιος λόγος για περαιτέρω εξέταση, οι γυναίκες ειδοποιούνται απευθείας από το Βενιζέλειο ή από την Περιφέρεια Κρήτης, έτσι ώστε να γίνει άμεσα ο επιπλέον έλεγχος .Η διαδικασία αυτή γίνεται για προληπτικούς λόγους και σε σπάνιες περιπτώσεις η διάγνωση αφορά κάτι ανησυχητικό.

Για πληροφορίες και νέες εγγραφές απευθυνθείτε στην Κοινωνική Υπηρεσία Δ.Ανωγείων,τηλέφ. επικοινωνίας 2834031484 , 2834031411


Δωρεάν μαστογραφίες από την Κινητή Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης, στα Ανώγεια από τις 5 έως τις 8 Νοεμβρίου.

Post Top Ad

.............