Μαγική βραδιά στο Ηρώδειο από το Βασίλη Σκουλά- Συγκινητική η στιγμή όταν κάλεσε στη σκηνή το διάδοχο του… - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET - www.kritipoliskaixoria.gr

.........
Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Μαγική βραδιά στο Ηρώδειο από το Βασίλη Σκουλά- Συγκινητική η στιγμή όταν κάλεσε στη σκηνή το διάδοχο του…

Όλη η Κρήτη ήταν εκεί, σε μια μαγική βραδιά στο Ηρώδειο, κάτω από το αιώνιο φως της Ακρόπολης, ο Βασίλης Σκουλάς με το δοξάρι της ψυχής, μας ταξίδεψε από το Ψηλορείτη μέχρι την κορυφή του Ολύμπου και τα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά.
Έχοντας δίπλα του σπουδαίους ερμηνευτές που τον τίμησαν για τα  60  χρόνια προσφοράς στην κρητική και την ελληνική παράδοση, έδωσε μια αξέχαστη μουσική παράσταση, με το χορευτικό συγκρότημα του Μαυρόκωστα να δίνει το δικό του ρεσιτάλ ξεσηκώνοντας το κοινό.

Ήταν όλοι τους υπέροχοι. Ο  πρωταγωνιστής της βραδιάς Βασίλης Σκουλάς ο δικός μας μας Καλαθάς, με την είσοδο του στο Ηρώδειο λίγο μετά τις 9 το βράδυ, το αρχαίο κατάμεστο θέατρο σείστηκε από τα χειροκροτηματα, με πρώτο τραγούδι το σε «Ψηλό Βουνό».
Ακολούθησε το «χέρια που δεν αρπάξανε ξένο ψωμί να φάνε…» με το συγκρότημα του Μαυρόκωστα να κάνει την πρώτη εμφάνιση στην σκηνή.  Φωτιά… κόντεψε να πάρει το Ηρώδειο όταν ο Καλαθάς έπαιξε το «Πήραν οι Γωνιές φωτιές και θα καούν τα Ανώγεια…», με τους δεκάδες- εκατοντάδες θεατές να ακολουθούν το σκοπό, χειροκροτώντας και τραγουδώντας.
Ξεχωριστή ήταν η στιγμή με τη Μελίνα Κανά, όταν μαζί με το Βασίλη τραγούδησαν κομμάτια από το Ερωτόκριτο.
Πολλά τα χειροκροτήματα για τον Παντελή Θαλασσινό, που αποκάλεσε «πατέρα και αδερφό» το Βασίλη Σκουλά,  τον Μπάμπη Στόκα και το νέο ταλέντο της κρητικής μουσικής το Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη.  Ένα πρόβλημα υγείας, κράτησε μακριά από το Ηρώδειο το σπουδαίο Χρόνη Αηδονίδη με το Βασίλη Σκουλά να του αφιερώνει ένα παραδοσιακό τραγούδι.
Τη βραδιά σημάδεψε η στιγμή που ο Βασίλης Σκουλάς κάλεσε στη σκηνή του Ηρωδείου τον διάδοχο του όπως είπε, τον εγγονό του, το μικρό Βασίλη Σκουλά, με τους θεατές να ξεσπούν σε ένα παρατεταμένο και ζεστό χειροκρότημα. Ο μικρός Βασίλης με το λαούτο του τραγούδησε το «Ήθελα να ΄μουν άρωμα….» κερδίζοντας από τα πρώτα του βήματα το κοινό σε έναν ιδιαίτερο και απαιτητικό χώρο όπως είναι το Ηρώδειο.

Post Top Ad

.............